Με τη σκέψη στην επόμενη ημέρα οι Σεντένο και Μοσκοβισί

Στα βήματα που πρέπει να κάνει από εδώ και εμπρός η ελληνική κυβέρνηση, και με το βλέμμα στη μεταμνημονική εποχή, οι αναφορές του προέδρου του Eurogroup Μάριο Σεντένο και του επιτρόπου Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Προσερχόμενοι στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας, όπου αναμένεται να εγκριθεί η δόση των 5,7 δισ. ευρώ, αμφότεροι εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και έστειλαν το μήνυμα ότι η προσπάθεια της Αθήνας να πρέπει να συνεχιστεί στο ίδιο πλαίσιο. 

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» υπογράμμισε ο Μοσκοβισί, υπενθυμίζοντας ότι τον Ιούνιο αναμένεται να συμφωνηθεί το τελικό πακέτο για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο:

Βρισκόμαστε εκατό ημέρες πριν από το Eurogroup της 21 Ιουνίου, oπότε θα πρέπει να αποφασίσουμε για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Και γι αυτό δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας... Πριν δύο βδομάδες είχαμε την αποστολή στην Αθήνα που κύλησε καλά και το μήνυμά μου είναι, συνεχίζουμε, επιταχύνουμε, πετυχαίνουμε αυτήν την έξοδο.

Επίσης, αναφέρθηκε στις εκκρεμότητες που μένουν, δηλαδή το χρέος, τη στρατηγική ανάπτυξης που θα παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι το Πάσχα, «φτιαγμένη από την Ελλάδα για την Ελλάδα» -όπως είπε- και επικυρωμένη από κοινού με τους εταίρους της και, τέλος, την εποπτεία για μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Όπως συμπλήρωσε, «αυτό δε θα έχει καμία σχέση με ένα τέταρτο πρόγραμμα... Τα προγράμματα πρέπει να τελειώσουν για την Ελλάδα, πρέπει να επιστρέψει στην ομαλότητα στην καρδιά της ευρωζώνης».

Από την πλευρά του, ο Σεντένο αναφέρθηκε στην κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο που είχε νωρίτερα, επαινώντας τις προσπάθειες της Ελλάδας στην εφαρμογή του προγράμματος. «Η Ελλάδα σημειώνει σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter, ο Μ. Σεντένο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Επιπλέον, δήλωσε ότι θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για το χρέος και τη μεταμνημονιακή εποχή, σημειώνοντας ότι «εργαζόμαστε ήδη για την ελάφρυνση του χρέους και για την προετοιμασία της ομαλής εξόδου από το πρόγραμμα».


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!