Αυστηρή η FIFA - «Κόκκινη κάρτα» η Ευρώπη

Στο μικροσκόπιο των διεθνών αρχών ποδοσφαίρου μπαίνει η ελληνική ομοσπονδία, μετά τα όσα συνέβησαν στον χώρο τις τελευταίες ημέρες. Η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων απέβαλε τον ΠΑΟΚ από τα μητρώα της, ενώ η FIFA απαιτεί μέτρα «εδώ και τώρα» και δίνει συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα.

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει αύριο το μεσημέρι (12:00) η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, σε συνέχεια της συνάντησης που θα έχει προηγηθεί στις 10:00 με τον Γιώργο Βασιλειάδη.  

Τη συνέντευξη θα παραχωρήσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ και εκπρόσωπος των FIFA - UEFA στην Ελλάδα, Χέρμπερτ Χούμπελ, θα λάβει δε χώρα στα γραφεία της ΕΠΟ, στο πάρκο Γουδή.

Ο κ. Χούμπελ αναμένεται να δώσει το περίγραμμα των σκέψεων στις δύο υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές, ενώ θα επισημάνει τους κινδύνους που διατρέχει το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Νωρίτερα, η FIFA ζήτησε σκληρά μέτρα απαντώντας στην επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, με το στέλεχός της Μπγιορν Βασάλο να ενημερώνει ότι εκπρόσωποί της έρχονται στην Αθήνα για επαφές με τους θεσμικούς φορείς.

Αποβολή από ECA

Η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) απέβαλε τον ΠΑΟΚ από το μητρώο της, λόγω της εισβολής του οπλοφορούντα Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Όπως αναφέρεται, η Ομοσπονδία υπάρχει για την προστασία της κανονικότητας των διοργανώσεων και των αγώνων, καθώς και των αξιών πάνω στις οποίες δομήθηκε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η ανακοίνωση

«Η ECA καταδικάζει έντονα τη συμπεριφορά του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο οπλισμένος κατά τη διάρκεια του αγώνα της Super League ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, την Κυριακή 11 Μαρτίου.

Υπό αυτό το πρίσμα και σύμφωνα με το καταστατικό της ECA, το Εκτελεστικό Συμβούλιό της αποφάσισε ομόφωνα να αναστείλει, με άμεση ισχύ, την ιδιότητα του ΠΑΟΚ ως μέλους της ECA.

Η ΕCA υπάρχει για να προστατεύει την ακεραιότητα και την κανονικότητα διοργανώσεων και αγώνων, καθώς και τις αθλητικές αξίες και αρχές στις οποίες είναι βασισμένο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η τιμωρία παραμένει εν ισχύ μέχρι νεωτέρας και θα συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση της ECA στις 27 Μαρτίου του 2018​».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!