Macbook Air: Ένα νέο οικονομικό μοντέλο στα σκαριά

Η γραμμή του αξιόσεβαστου MacBook Air μπορεί να δει ένα νέο entry-level μοντέλο που θα πωλείται φθηνότερα από την τρέχουσα βασική τιμή των 999 δολαρίων. Πρόκειται απλά για μια φήμη, αλλά είναι πολύ πιθανό να συμβεί. Δείτε γιατί.

 

Λίγο νωρίτερα φέτος, υπήρξαν κάποιες έντονες φήμες ότι η Apple θα σταματούσε την παραγωγή των MacBook Air υπέρ ενός νέου βασικού MacBook μοντέλου κάποια στιγμή το 2018, σύμφωνα με τις εκθέσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας.

 

Τα πιο πρόσφατα νέα από τον έμπειρο αναλυτή της Apple Ming-Chi Kuo της KGI Securities δείχνουν μια διαφορετική πορεία για την μοίρα του γηράσκοντος, αλλά δημοφιλούς laptop. Ο Kuo, λοιπόν, αναφέρει ότι ένα φθηνότερο MacBook Air 13 ιντσών είναι στα σκαριά και την άποψή του επιβεβαιώνει το 9to5Mac.

 

Ο πολύπειρος αναλυτής της Apple αναφέρει ότι βλέπει την κυκλοφορία του νέου μοντέλου για το δεύτερο τρίμηνο, γεγονός που σημαίνει ότι το νέο Air θα μπορούσε να είναι μόνο δύο μήνες μακριά από τις βιτρίνες. Συνεχίζει, βέβαια, λέγοντας ότι ένα MacBook "με χαμηλότερη τιμή" θα αυξήσει τις αποστολές της γραμμής από 10 έως 15 τοις εκατό για το έτος.

 

Φυσικά, είναι σημαντικό όλα αυτά να τα βλέπουμε με κάποιο σκεπτικισμό δεδομένου ότι πρόκειται απλά για φήμες και όχι επίσημες ανακοινώσεις. Αλλά οι φήμες, οι οποίες θα αρχίσουν να φουντώνουν όλο και περισσότερο μέσα στους επόμενους μήνες, δείχνουν ότι η επέκταση της αγαπημένης γραμμής των πανάλαφρων φορητών μοντέλων ίναι σίγουρα κάτι που μπορεί να γίνει, αφού η Apple έχει «παραμελήσει» το MacBook Air και του οφείλει σημαντικές ενημερώσεις.

 

Οπότε θα ήταν λογικό είτε να αποσύρει το άλλοτε δημοφιλές της netbook, υπέρ μιας επιστροφής στην μορφή μιας μικρής οθόνης laptop, είτε να δημιουργήσει ένα νέο Air με μια πιο προσιτή τιμή.

 

Το MacBook Air ως μοντέλο δεν έχει δει καμία σημαντική ενημέρωση υλικού από το 2015, και είναι το μοναδικό MacBook που δεν διαθέτει μία από τις διάσημες οθόνες Retina της Apple. Αυτό και μόνο θα μπορούσε να είναι η μεγάλη αλλαγή στο line-up των Macbooks, με την εταιρεία να φέρνει ένα νέο entry-level βασικό MacBook στα 1.000 δολάρια (το οποίο θα διαθέτει και οθόνη Retina) μαζί με ένα φθηνότερο MacBook Air (χωρίς retina), ένα μοντέλο που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους μαθητές και σπουδαστές.

 

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!