Με SMS ενημέρωσε τον Καμμένο ο μεσάζων Παπαδόπουλος για την εμπλοκή με την πώληση βλημάτων στην Σ.Αραβία

Με SMS ενημέρωσε τον υπουργό άμυνας Πάνο Καμμένο ο περίφημος μεσάζων Βασίλης Παπαδόπουλος ότι η συμφωνία για την πώληση βλημάτων στη Σαουδικη Αραβια κινδυνεύει με εμπλοκή.

Αυτό προκύπτει από την κατάθεση του κ. Παπαδόπουλου η οποία έφτασε σήμερα στη Βουλή.

Όμως από το κείμενο της κατάθεσης προκύπτει και κάτι άλλο σημαντικό. Οτι η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Διευθύνσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας φαίνεται να αμφέβαλε καθόλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, για την εξουσιοδότησή που είχε από το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ο Βασίλης Παπαδόπουλος.

Στην κατάθεση του η οποία δεν ξεπερνά καν τις δύο σελίδες ο κ. Παπαδόπουλος υποστηρίζει ότι αν και ο ίδιος κατέθεσε στο Υπουργείο τα πιστοποιητικά τελικού χρήστη για 300.000 βλήματα, η ΓΔΑΕΕ καθ'όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης αμφισβητούσε την εξουσιοδότησή του από τη Σαουδική Αραβία.

Από την κατάθεση μάλιστα αποκαλύπτεται ότι ο κ. Παπαδόπουλος δεν κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα στην εισαγγελία κατά της διαφθοράς αλλά δεσμεύτηκε να το κάνει κάποια στιγμή στο μέλλον.

Ακόμα φαίνεται να υποστηρίζει ότι τον κ. Καμμένο τον συνάντησε μόλις μία φορά, σε συνάντηση στην οποία ήταν παρών και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης.  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κατά τον κ. Παπαδόπουλο, η συνάντηση έλαβε χώρα στο Υπουργείο , αρχές του 2016 .

Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι η απαίτηση της ΓΔΑΕΕ ήταν για την πώληση όλων των βλημάτων.

Ο κ. Παπαδόπουλος αποκαλύπτει ακόμα ότι τον Αύγουστο του 2017 δέχθηκε τηλεφώνημα από τον αντισμήναρχο Κωνσταντινίδη της ΓΔΑΕΕ ο οποίος του γνωστοποίησε ότι κλιμάκιο Σαουδαράβων θέλει να επιθεωρήσει το υλικό. Ο ίδιος απάντησε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει διότι έχει ο ίδιος επιθεωρήσει το υλικό,ενώ διαμαρτυρήθηκε και για το ότι ο κ. Κωνσταντινίδης συνομίλησε με τον μεταφορέα ερωτώντας τον τιμή για μεταφορά όχι 300.000 αλλά  100.000 βλημάτων. 

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι κατά την κατάθεσή του ο κ. Παπαδόπουλος έχει δεχθεί ελάχιστες ερωτήσεις, με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά στην καταγραφή περιστατικών.

Στην ερώτηση αν υπήρξε ζημιά του δημοσίου από την ακύρωση της συμφωνίας ή κάποια σκοπιμότητα ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο και ότι ούτως ή άλλως το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας θα πλήρωνε.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!