Σίγουρος για "ναι" του SPD σε μεγάλο συνασπισμό ο Γκάμπριελ

"Αυτό το κόμμα (το SPD) δεν ενήργησε ποτέ κατά των συμφερόντων της χώρας. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της συμφωνίας που διαπραγματευτήκαμε με τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU). H Γερμανία χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση. Το SPD δεν θα συμπεριφερθεί όπως το Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP) για το οποίο ήταν αδιάφορη στις συζητήσεις η δημιουργία σταθερής κυβέρνησης συνασπισμού τύπου "Τζαμάικα"", πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, ο οποίος είναι άγνωστο εάν θα παραμείνει στη θέση του μετά την παραίτηση του Μάρτιν Σουλτς από το αξίωμα αυτό.

Τα μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας μπορούν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά του μεγάλου συνασπισμού με τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) μέχρι την Παρασκευή. Την ερχόμενη Κυριακή 4 Μαρτίου θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα. Εφόσον είναι θετικό, το SPD θα επεξεργαστεί και θα ανακοινώσει αργότερα τη λίστα με τους υπουργούς οι οποίοι θα μετάσχουν στη νέα κυβέρνηση.

Πηγή:ΑΜΠΕ Φωτογραφία:AP Photo/Markus Schreiber


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!