Σάλος στην Ισπανία για τη βίλα αξίας 540.000 ευρώ που αγόρασε ο ηγέτης των Podemos

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ισπανία η αγορά μίας βίλας, αξίας 540.000 ευρώ, από τον ηγέτη των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας και τη σύντροφό του Ιρένε Μοντέρο. 

 

Η είδηση άναψε «φωτιά» στα social media με πάνω από 35.000 σχετικές αναρτήσεις μόνο στο Twitter. 

 

Όπως έγινε γνωστό, η βίλα αγοράστηκε με δάνειο που θα αποπληρωθεί σε 30 χρόνια.

 

Το ζεύγος στη ζωή και στην πολιτική Ιγκλέσιας - Μοντέρο σήμερα ζει με ενοίκιο στην περιοχή Ρίβας-Βαθιαμαδρίδ. Όμως ενόψει της γέννησης των διδύμων αγοριών, που κυοφορεί η εκπρόσωπος των Unidos Podemos στο Κοινοβούλιο, και δεδομένου ότι έχουν και τρία σκυλιά, αποφάσισαν να μετακομίσουν σε μία περιοχή εκτός κέντρου, σε κατοικία με κήπο.

 

Η νέα τους κατοικία βρίσκεται στην κοινότητα Γκαλαπαγάρ της μείζονος Μαδρίτης, ενώ είναι κοντά σε σχολείο, του οποίου οι εκπαιδευτικές μέθοδοι και το πρόγραμμα μαθημάτων του, συμφωνούν με τις διαπαιδαγωγικές ιδέες του ζεύγους.

 

Η νέα ιδιοκτησία θα ανήκει και στους δύο, ενώ κατά 50% θα μοιράζονται και το στεγαστικό δάνειο (270.000 έκαστος).

 

Όπως ανακοίνωσε το κόμμα των Podemos, μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί η αγορά της νέας κατοικίας των Ιγκλέσιας - Μοντέρο και στον ιστότοπο για τη διαφάνεια του Κοινοβουλίου, αλλά και στην ιστοσελίδα του κόμματος.

 

Ο Ιγκλέσιας είχε δηλωμένες από το 2016 προσωπικές καταθέσεις 123.000 ευρώ στην τράπεζα ING Direct, σύμφωνα με την ιστοσελίδα διαφάνειας του κόμματος. Επίσης διαθέτει μία αγροτική κατοικία στην Άβιλα, που αγοράστηκε το 2013 και έχει αξία 13.814,12 ευρώ. Ακόμη δηλώνει και ιδιοκτήτης μίας μοτοσικλέτας, που αγοράστηκε το 2012.

 

Η δε Μοντέρο, δηλώνει ετήσια βουλευτική αμοιβή 76.903,74 ευρώ, ενώ τον περασμένο Μάιο οι τραπεζικές καταθέσεις της ανέρχονταν σε 19.000 ευρώ. Ακόμη, δηλώνει ιδιοκτήτρια ενός τροχόσπιτου, που αγόρασε το 2008.

 

Σύμφωνα με το περιοδικό OK Diario, που αποκάλυψε την αγορά, η νέα κατοικία διαθέτει χώρους 250 τ.μ. και είναι κτισμένη σε οικόπεδο επιφάνειας 2.000 τ.μ. με πισίνα.

 

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν αμέσως να «ξεθάψουν» τα tweet του ίδιου του Ιγκλέσιας, που το 2012 στηλίτευε την αγορά από τον τότε υπουργό Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος (και σημερινού αντιπροέδρου της ΕΚΤ) ενός πολυτελούς διαμερίσματος ρετιρέ, έναντι 600.000 ευρώ.

 

Πηγές των Podemos αντιτείνουν πως πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις: η μεν κατοικία των Ιγκλέσιας - Μοντέρο προορίζεται για πρώτη κατοικία, ενώ η αγορά του πρώην υπουργού ήταν καθαρά μία κίνηση επενδυτική.

 

Ο 39χρονος Ιγκλέσιας και η 30χρονη Μοντέρο ανακοίνωσαν την εγκυμοσύνη της στις 31 Μαρτίου, όταν η εκπρόσωπος των Unidos Podemos διένυε τη 13η εβδομάδα της κύησης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Εl Pais


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!