Διαμαρτυρία συνταξιούχων έξω από το ΣτΕ

Συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποιούν αυτή την ώρα συνταξιούχοι.

 

Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται αφορμή τη συνδιάσκεψη του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου για τον επανυπολογισμό των συντάξεων.

 

«Ζητάμε την απόδοση δικαιοσύνης και την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, το οποίο οργανωσε το συλλαλητήριο σε συνεργασία με άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUOKINISSI
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUOKINISSI

 

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες, η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ) έκανε γνωστό ότι το ΣτΕ τάχθηκε υπέρ του επανυπολογισμού και της περικοπής της προσωπικής διαφοράς.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUOKINISSI
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUOKINISSI

 

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα η Ένωση, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε «τις προσφυγές των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των συνταξιούχων που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός των συντάξεων και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις τους που είχαν επιβληθεί με τον ν. 4387/2016 ("Νόμος Κατρούγκαλου")». 

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUOKINISSI
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUOKINISSI

 

Σημειώνεται ότι οι διασκέψεις των ανώτατων δικαστών για το σύνολο του λεγόμενου νόμου Κατρούγκαλου συνεχίζονται. 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!