Η ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στην παρουσίαση του βιβλίου "Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στα Τουρκικά"Θεσσαλονίκη, 6 Μαΐου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, απηύθυνε χαιρετισμό στην παρουσίαση του βιβλίου "Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στα Τουρκικά", που έγινε στο πλαίσιο της Πολυθεματικής Έκθεσης "Πόντος, Δικαίωμα και Υποχρέωση στη Μνήμη". Η Υφυπουργός αφού επισκέφτηκε τους χώρους της Έκθεσης και ενημερώθηκε για τα σημαντικά ιστορικά κειμήλιά της, δήλωσε:
«Η Γενοκτονία των Ποντίων και o Ξεριζωμός του Ελληνικού στοιχείου από την Ανατολή αποτελούν κεντρικά γεγονότα της Ιστορίας μας με μεγάλη σημασία για την κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε διαχρονικά. Πορευόμαστε εξάλλου ξανά σε δύσκολους καιρούς και αντιμετωπίζουμε καταστάσεις πρωτόγνωρης επιθετικότητας και μισαλλοδοξίας. Οφείλουμε να θυμηθούμε τις αξίες που μας κράτησαν ενωμένους και ζωντανούς στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας.
Χαιρετίζω το βιβλίο που σήμερα παρουσιάζεται, μαζί με όλους εκείνους που συμμετείχαν στη δημιουργία του, γιατί βοηθά να μάθουν και εκείνοι που βρίσκονται στην άλλη πλευρά για τα εγκλήματα που έγιναν από προκατόχους τους και να αντιληφθούν ότι οφείλουν να σταθούν ενάντιοι σε κάθε προσπάθεια επανάληψής τους. Η Ιστορική Μνήμη και η επιστημονική αλήθεια, παραμένουν ανεκτίμητοι σύμμαχοί μας, στην προσπάθεια να μην ξαναζήσουμε ποτέ, όσα έζησαν οι Έλληνες Ποντιακής Καταγωγής».Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!