Αμερικανική παρέμβαση για το Σκοπιανό -Τι συζήτησαν Τσίπρας και Πενς στο τηλέφωνο


Με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς είχε τηλεφωνική επικοινωνία  λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο Αλέξης Τσίπρας, με τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και ειδικότερα τη διμερή διαφορά Ελλάδας-Σκοπίων να βρίσκεται στο επίκεντρο. 

Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, επανέλαβε στον Μάικλ Πενς ότι η Αθήνα επιδιώκει λύση επίλυσης της διμερούς διαφοράς και το κλειδί βρίσκεται στην εξεύρεση ονομασίας, που θα αποδεχθούν και οι δυο πλευρές αλλά προς τη χρήση θα είναι erga omnes.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναγνώρισε τις προσπάθειες της Αθήνας για εξεύρεση λύσης αλλά και συνολικά για το ρόλο της για την σταθερότητα και το μέλλον της περιοχής.
Τόνισε δε πως υποστηρίζει τις προτάσεις του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για την εξεύρεση λύσης.
Η τελευταία λεπτομέρεια αφήνει ανοιχτή την πιθανότητα να διατηρηθεί ζωντανή και σε τροχιά επίλυσης η διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας-Σκοπίων, με δεδομένο πάντα ορόσημο το τέλος του Ιουνίου (Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-ΝΑΤΟ) παρά την απόρριψη από την ελληνική πλευράς την ονομασία Ιλιντεν. 

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!