Προχωρά η ανέγερση 10 σχολείων μέσω ΣΔΙΤ στους δήμους Νεάπολης Συκεών, Παύλου Μελά, Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Λαγκαδά


Δείτε ποια δέκα σχολεία θα ανεγερθούν άμεσα στη Θεσσαλονίκη μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.
Το πράσινο φως για την ανέγερση δέκα σχολείων στη Θεσσαλονίκη μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) άναψε τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. 

Πρόκειται για σχολεία τα οποία θα ανεγερθούν κυρίως στη δυτική Θεσσαλονίκη, γεγονός που, όπως επισημαίνεται, αναδεικνύει τη κυβερνητική βούληση για στήριξη των δυτικών συνοικιών της πόλης. 

Στην υπουργική απόφαση συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων τρία σχολεία στον δήμο Νεάπολης – Συκέων, άλλα τρία στον δήμο Παύλου Μελά και δύο στον δήμο Ωραιοκάστρου

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια την 1η Ιουνίου, τα σχολεία αυτά είναι τα εξής:

 1)    7ο ΝΓ Πεύκων -   Δήμος Νεάπολης Συκεών
 2)    ΓΕΛ Ν. Ευκαρπίας -  Δήμος Παύλου Μελά
 3)    2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά -  Δήμος Λαγκαδά 
 4)    3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου – Δήμος Ωραιοκάστρου
 5)    1ο ΓΕΛ Μίκρας – Τρίλοφο Μίκρας – Δήμος Θέρμης
 6)    4ο Ολοήμερο Δ.Σ. Πεύκων – Δήμος Νεάπολης Συκεών
 7)    6ο Δ.Σ. Ωραιοκάστρου – Δήμος Ωραιοκάστρου
 8)    4ο Δ.Σ. Ευκαρπίας – Δήμος Παύλου Μελά
 9)    3ο Λύκειο Μετεώρων Πολίχνης – Δήμος Παύλου Μελά 
 10)    1ο ΕΠΑΛ Συκεών – Δήμος Νεάπολης – Συκεών 

Τα δέκα αυτά σχολεία είναι ήδη ώριμα μελετιτικά, ενώ δεν παρουσιάζουν και προβλήματα ως προς το ιδιοκτησιακό και γι΄ αυτό το λόγο προωθήθηκε η ανέγερσή τους άμεσα μέσω ΣΔΙΤ. Υπενθυμίζεται ότι έχει ενταχθεί και το 25ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το 2018. 

Με την απόφαση ορίζεται ως αναθέτουσα αρχή των έργων ανέγερσης των σχολικών μονάδων, από την προετοιμασία και έως τη ολοκλήρωσή τους, τη Γενική Γραμματεία Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Η απόφαση εστάλη ήδη από τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη στους δήμους της Θεσσαλονίκης. 

Των εξελίξεων είχαν προηγηθεί αρκετές πιέσεις από την πλευρά των δημάρχων μέσω της ΠΕΔΚΜ, η οποία είχε στείλει στο παρελθόν λίστα με τα προβλήματα της σχολικής στέγης και των σχολείων που απαιτείται να ανεγερθούν άμεσα. 

Μάλιστα, πέρσι τον Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και της παρουσίας υπουργών στην πόλη, είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. 

Η προϊσταμένη του Γραφείου του Πρωθυπουργού Κατερίνα Νοτοπούλου είχε βάλει πρώτο στην ατζέντα των συζητήσεων και το σοβαρό ζήτημα της σχολικής στέγης. 

Στη σύσκεψη τότε, κατά την οποία οι δήμαρχοι είχαν παρουσιάσει αναλυτικά το πρόβλημα με τη σχολική στέγη, συμμετείχαν οι υπουργοί Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Τότε ο κ. Σπίρτζης είχε δηλώσει οτι είναι ώριμες μελέτες για 11 σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων αρκετά είναι στις δυτικές συνοικίες.

Πηγή: voria.gr/


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!