Έπεσε πρόωρα η αυλαία των εκδηλώσεων για το 11ο Σταυροδρόμι Παράδοσης και Πολιτισμού της ΕΠΩΦΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ωραιόκαστρο, 17/06/2018

Έπεσε πρόωρα η αυλαία των εκδηλώσεων της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ με τίτλο : «12ο ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ». Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου «Αλέξανδρος Υψηλάντης» αντί του αύλειου χώρου του Κονταξοπούλειου Δημοτικού Γυμναστηρίου, λόγω κακών καιρικών συνθηκών.
Λόγω κακών καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε η 3η ημέρα εκδηλώσεων που προέβλεπε αναπαράσταση του δρώμενου «Παρχάρια» με εμφάνιση ποντιακών χορευτικών ομάδων και ποντιακό γλέντι.
Την Παρασκευή 15 Ιουνίου η θεατρική ομάδα του Ποντιακού Συλλόγου Γιαννιτσών παρουσίασε την κωμωδία του Στάθη Ευσταθιάδη «Έργατα και Δουλείας». Το Σάββατο 16 Ιουνίου παρουσίασαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα οι εξής σύλλογοι:
·         ΕΠΩΦ/ Τμήμα ποντιακό παιδικό- εφηβικό
·         ΕΠΩΦ/ Τμήμα δημοτικών χορών
·         Πολιτιστικός Σύλλογος Βλατσιωτών Πτολεμαΐδας
·         Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας
·         Πολιτιστικός Σύλλογος Ερμακιάς Εορδαίας
·         Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμωτής Καβάλας
·         Σύλλογος Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων
·         Σύλλογς Horon Evi από το Kadikoy (Χαλκηδόνα) της Κωνσταντινούπολης
Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με το κέφι στα ύψη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Να σημειωθεί ότι στην έναρξη της ημέρας η ΕΠΩΦ τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον αειθαλή λυράρη Νίκο Τσαλικίδη για τη συνολική προσφορά του στην ποντιακή μουσική.


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους που συνέβαλλαν στην επιτυχή διεξαγωγή των εκδηλώσεων του συλλόγου. Επόμενη μεγάλη εκδήλωση το Σεπτέμβρη για να γιορτάσουμε τα 25 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΩΦ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ                                    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!