308 μεάλες επιχειρήσεις και Ενώσεις πολιτών της Θεσσαλονίκης και της Κ. Μακεδονίας για το ειδικό χωρικό σχέδιο για ένα ενιαίο μητροπολιτικό παραλιακό μέτωπο.



12/06/18
          Το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο που εκπονούν ΠΚΜ και ΤΕΕ/ΤΚΜ για ένα ενιαίο μητροπολιτικό παραλιακό μέτωπο. Η συνεδρίαση προκάλυψη, τα παραλοιπόμενα που ακούστηκαν δημόσια, οι διαφωνίες που αναδείχθηκαν. Η πρόκληση  του ΠΚΜ να αποκλείσει από τον διάλογο τις 308 επιχειρήσεις με πωλήσεις το 1/2 ΑΕΠ της ΠΚΜ και η προκλητική ερώτηση σε Δήμαρχο ... ποια η θέση του για την χωροταξία. Εισέπραξε η ΠΚΜ ΗΧΗΡΗ απάντηση, ... ότι στηρίζουν οι Δήμαρχοι τις επιχειρήσεις για το χωροταξικό. Δεν μπορούν να πάρουν άδειες. Οι δήμαρχοι διαφώνησαν στην φίμωση των επιχειρήσεων. Κάθε πρόκληση επιβεβαιώνει την αδυναμία και τις καθεστωτικές πρακτικές. Δεν πιστεύουμε να ισχύει η προσπάθεια φίμωσης που διέρρευσε τον 09/17 από τον απίστευτο μηχανισμό επιβολής λογοκρισίας.
          Φαίνεται η διαφορά επιπέδου. Στις 5 μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις των 200 ατόμων, πρώτα δίναμε τον λόγο στον εκπρόσωπο της ΠΚΜ, έστω και διαφωνώντας. Αναφωνούσε ότι ... έγινε παρεξήγηση ... θα διορθώσουμε, αλλά μετά κάνει τα αντίθετα!   
          Ποιο ειδικό χωρικό για το θαλάσσιο μέτωπο. Είναι σε πλήρη γνώση ότι αυτό αποτελεί ένα “φερετζέ” για την υποβάθμιση της δυτικής Θεσσαλονίκης. 50 χλμ ανατολικά, 4 χλμ ΜΟΝΟ δυτικά. Εξαίρεση της ανατολικής Θεσσαλονίκης από το ΠΠΧΣΣΑ, ΓΠΣ και χρήσεις γης ανατολικά, παραλία και μαρίνες- καλά γίνονται. 
          Ποια εν πλώ παρουσίαση όταν πρώτοι  την πραγματοποιήσαμε  το 2012, με μεγάλη επισημότητα και δημοσιότητα.  Σήμερα ακολουθούνται τα ίδια βήματα, αλλά χωρίς πρόθεση διόρθωσης της υποβάθμισης δυτικά, αλλά μόνο για να την επιβάλλει.
           
Όσο υπάρχουν από το χωροταξικό οι παράνομοι κύκλοι ερήμωσης Σεβέζο και σκοπεύει η ΠΚΜ να φέρει νέες εγκαταστάσεις υψηλής όχλησης στο Καλοχώρι και Ιωνία, μόνο ερήμωση και βούρκος θα υπάρξει. Και αυτά με παράνομες διαδικασίες από την οδηγία Σεβέζο, που προβλέπει διαβούλευση και συμφωνία με ΜΚΟ και ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και όχι με νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου ή την αποκεντρωμένη -γραφειοκρατία.
           
Τα των μελετών για ποδηλατόδρομους δεν μπορεί να είναι το όνειρο της περιοχής.
            Δεν υπάρχει πρόθεση αναβάθμισης της δυτικής Θεσσαλονίκης. Ήταν έργο της προηγούμενης 10ετίας που εγκαταλείφθηκε και τώρα θα ξανά μελετηθεί. Δίνεται “δώρο” χωρίς τίμημα το επιχειρηματικό κέντρο στο λιμάνι. Δεν λαμβάνονται μέτρα ασφαλείας εντός ορίων στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις υψηλής όχλησης.
            Από κορυφαίο αναπτυξιακό έργο, γίνεται κορυφαίο καταστροφικό έργο για τα δυτικά. Υποβιβάζεται η δυτική Θεσσαλονίκη σε βάρος των κατοίκων και των επιχειρήσεων! Τούτα προκύπτουν από την απόφαση ΠΚΜ 266/15 και τη νέα εισήγηση ΠΚΜ 23/02/18
             Να μην υποτιμηθεί ότι υπέγραψαν για την διόρθωση του χωροταξικού που φέρνει διχασμό βορρά- νότου και εμφύλιο δυτικά- ανατολικά με τις καταστροφικές διατάξεις: 8 Βουλευτές, 4 Ευρωβουλευτές, 5 Δήμαρχοι με 500.000, η ΠΕΔ με 70Δήμους, 4 οικονομικοί φορείς με 70.000 μέλη και οι 305 επιχειρήσεις και ενώσεις πολιτών με 15.000 εργαζόμενους και το 1/2 της ΠΚΜ. Όλοι αυτοί είναι “ιδιώτες”, ενώ το ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου χωρίς καμία εξουσιοδότηση είναι ο μοναδικός σύμμαχος που απέμεινε λόγω των αναθέσεων μελετών. Η ίδια η Σεβέζο 2012 προβλέπει στον διάλογο συμφωνία με επιχειρήσεις, ΜΚΟ και εργαζόμενους, επιχειρήσεις, όχι μόνο με δημοσίου δικαίου.






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!