Ρεκόρ αφίξεων περιμένει φέτος το υπ. Τουρισμού -Πάνω από 32 εκατ. επισκέπτες


Ρεκόρ στις αφίξεις των τουριστών περιμένει και φέτος το υπουργείο Τουρισμού.

Μάλιστα, εκτιμά ότι οι επισκέπτες στη χώρα μας θα αυξηθούν κατά 2 εκατ. σε σχέση με πέρυσι και ότι θα ξεπεράσουν τους 32 εκατομμύρια. Αντίστοιχα εκτιμάται ότι θα αυξηθούν και τα έσοδα, τα οποία πέρυσι υπολογίστηκαν σε 14,7 δισ. ευρώ.
Αυτά τα στοιχεία παρέθεσε ο Γ. Τζιάλλας, γ.γ. τουριστικής πολιτικής και ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού, στην ημερίδα για τον τουρισμό υγείας της Ελλάδας, που οργανώθηκε από το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, στο Huffington Center στο Λος Αντζελες των ΗΠΑ.
«Για πρώτη φορά στη χώρα από το 2001, τον φετινό Απρίλιο υπήρξαν 100.000 νέες θέσεις εργασίας (προσλήψεις μείον τις αποχωρήσεις) από τις οποίες το 80% έγιναν στον τουρισμό και οι μισές από αυτές είναι μόνιμες και όχι εποχικές θέσεις εργασίας», ανέφερε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στα οφέλη του τουρισμού.
Στόχος, σημείωσε, είναι να δοθεί έμφαση στον θεματικό τουρισμό, όπως ο ιατρικός, και να επεκταθεί η τουριστική περίοδος. Ηδη, τόνισε, προχωρά το πρόγραμμα για τον ιαματικό τουρισμό. «Αρχικά έχουν δεσμευθεί 25 εκατ. ευρώ τα οποία θα κληθούν να αξιοποιήσουν οι δήμοι που έχουν πιστοποιημένες ιαματικές πηγές. Μέχρι τώρα έχουν αναγνωριστεί και πιστοποιηθεί 60 ιαματικές πηγές στη χώρα και προχωρά η εξέταση και άλλων αιτήσεων».
Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!