Balkannabis Expo 2018, καλλυντικά, ποτά, γλυκά και τρόφιμα από κάνναβη -Ολα όσα έγιναν στην έκθεση


Η πρώτη διεθνής εμπορική έκθεση Balkannabis Expo 2018, άνοιξε τις πυλες της για πρώτη φορά στην Ελλάδα, χθες  Παρασκευή.

Στο χώρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι βρίσκονται περισσότεροι από 120 εκθέτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κλάδου, οι πλέον καταξιωμένοι επαγγελματίες, καλλιεργητές, παραγωγοί, ερευνητές και επιστήμονες, συμμετέχουν στην τριήμερη Balkannabis Expo, την μεγαλύτερη διεθνή εμπορική έκθεση κάνναβης.
Καλλυντικά, τρόφιμα, φάρμακα, ποτά, γλυκά, καπνικά υγρά και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί, έχουν δημιουργηθεί από το φυτό της κάνναβης και βρίσκονται στα περίπτερα της έκθεσης στο Γκάζι.

Χρήσιμες πληροφορίες για τον τρόπο καλλιέργειας της κάνναβης, ειδικά μηχανήματα αλλά και έτοιμα προϊόντα τα οποία μπορεί ο κάθε επισκέπτης να δοκιμάσει εκείνη τη στιγμή και ασφαλώς να προμηθευτεί μέχρι και το βράδυ της Κυριακής.
Ήδη από την πρώτη μέρα της έκθεσης πολλοί είναι αυτοί που που πέρασαν τις πύλες της πρώτης βαλκανικής έκθεσης κάνναβης, είτε από περιέργεια είτε για να μάθουν ίσως κάτι παραπάνω για τον τρόπο καλλιέργειας και παραγωγής προϊόντων.
Η Balkannabis Expo 2018, φιλοξενεί επαγγελματίες, εμπόρους, πρωτοπόρους, ειδικούς στον χώρο της παραγωγής κάνναβης αλλά και επιστήμονες από όλο τον κόσμο σε ένα πλούσιο και ποικίλο τριήμερο πρόγραμμα. Μεταξύ άλλων το τριήμερο στον εκθεσιακό χώρο περιλαμβάνει δύο διεθνή συνέδρια (Cannabis Science & Hemp Summit) με δεκάδες καλεσμένους επιστήμονες και επαγγελματίες απ' την Ελλάδα και τον κόσμο, εργαστήρια «κουλτούρας της κάνναβης», χώρους δικτύωσης, αγορά προϊόντων και εφαρμογών, μουσική και καλλιτεχνικές παραστάσεις.
Περισσότεροι από 30 ομιλητές διεθνούς εμβέλειας και κύρους, επιστήμονες και πρωτοπόροι επαγγελματίες του κλάδου, ενημερώνουν για τις τρέχουσες εξελίξεις, τις ιατρικές εφαρμογές και τις επιχειρηματικές προοπτικές του βιομηχανικού κλάδου της Κάνναβης.

Παραγωγοί της εταιρίας Kannabio, της πρώτης ελληνικής εταιρείας καλλιέργειας και επεξεργασίας βιομηχανικής κάνναβης στη χώρα, από τον Βόλο, εξηγούν στο iefimerida πως η επιχειρηματική δραστηριότητα είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, συνεπώς πρέπει να δοθεί μεγάλη έμφαση στην ενημέρωση του κοινού.
«Πρέπει να γίνει ακόμη δουλειά, ωστόσο βλέπουμε πολύ ενθαρρυντικά δείγματα» εξηγούν.
«Έχουμε όλες τις εταιρείες με σπόρια κάνναβης, τρόφιμα, έλαια και προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος» εξηγούν οι άνθρωποι του Kannabisos που βρίσκονται επίσης στην έκθεση, ενώ οι Ικαριώτες παραγωγοί ούζου, μαστίχας και οινόμελου με κλωστική κάνναβη, από το Cannama «Αναμένουν τις εξελίξεις» σχετικά με την χρήση της κάνναβης στη χώρα.
Στα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία γίνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, βρέθηκε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, η οποία εξήγησε πως στην Balkannabis Expo «επιχειρούμε, με διακεκριμένους επιστήμονες από όλο τον κόσμο να δούμε τις δυνατότητες, έτσι ώστε να σταματήσουν οι δαιμονοποιήσεις που είναι εις βάρος του περιβάλλοντος, εις βάρος των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται και εις βάρος δημοσιονομικών δεικτών που μπορούν να αλλάξουν όταν η κάνναβη μπει στην ελληνική γεωργία».

Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, απο την πλευρά του, χαρακτήρισε ιστορική την πρώτη Balkannabis Expo και υποστήριξε πως «Είναι πολύ σημαντικό να ξεπεράσουμε ορισμένα πράγματα που έχουμε στο κεφάλι μας, τα οποία μας έχουν φέρει σε μια συζήτηση που αδικεί και την κάνναβη αλλά και εμάς».

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!