Η Παπακώστα ζητά σύσταση κοινοβουλευτικής ομάδας ανεξαρτήτων βουλευτών


Με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, η πρώην βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα προτείνει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας αφού οι ανεξάρτητοι βουλευτές συμπλήρωσαν το απαραίτητο αριθμητικό όριο των 10.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η κα Παπακώστα εντάσσει στους 10 βουλευτές και τρία πρώην μέλη της ΚΟ της Χρυσής Αυγής, τον Κώστα Μπαρμπαρούση, τον Νίκο Μίχο και τον Δημήτρη Κουκούτση.
Οι υπόλοιποι επτά βουλευτές είναι η ίδια η κα Παπακώστα και οι Στάθης Παναγούλης, Χάρης Θεοχάρης, Νίκος Νικολόπουλος, Γιώργος Λαζαρίδης, Γιώργος Κατσιαντώνης και Δημήτρης Καμμένος.
Σύμφωνα πάντως με τον Κανονισμό της Βουλής για να συγκροτηθεί ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα θα πρέπει να αποστείλουν σχετική επιστολή τουλάχιστον 10 υποψήφια μέλη της τα οποία θα συμφωνούν στον όνομα της ομάδας καθώς και στο πρόσωπο του επικεφαλής, επιστολή την οποία πρέπει να υπογράφουν όλοι. Η κ. Παπακώστα φαίνεται πως κινήθηκε μόνη της προς το παρόν ίσως και για να προκαταλάβει τους άλλους βουλευτές.
Η απάντηση Θεοχάρη
«Παρά το γεγονός ότι ο  Κανονισμός της Βουλής δίνει  δυνατότητα σύστασης Κοινοβουλευτικής Ομάδας στους 10 ανεξάρτητους βουλευτές, στην προκειμένη περίπτωση δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.
Δε θα έδινα ποτέ τη συναίνεσή μου, ούτε θα συμμετείχα σε Κοινοβουλευτική ομάδα, στην οποία μέλη θα ήταν υπόδικοι βουλευτές, που δεν διστάζουν να επιβουλευτούν  τη Δημοκρατία.
Το θεωρώ το ελάχιστο χρέος μου απέναντι στον όρκο πίστης που έδωσα προς το Σύνταγμα
», ήταν η άμεση απάντηση του Χάρη Θεοχάρη.
Αντώναρος: Δεν υπάρχει κανένα σημείο συνάντησης με πρώην Χρυσαυγίτες
Με έντονο τρόπο αντέδρασε ο Ευάγγελος Αντώναρος στην επιλογή της κα Παπακώστα να εντάξει στην πρωτοβουλία της και τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Ο κ. Αντώναρος μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι αν εκείνος ήταν βουλευτής δεν θα έκανε ποτέ τη συγκεκριμένη κίνηση. Πρόσθεσε δε πως -κατά την άποψή του - «δεν υπάρχει κανένας τόπος και κανένα σημείο συνάντησης με οποιονδήποτε βουλευτή προέρχεται από την Χρυσή Αυγή».

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!