Ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για το Κόδρα,προχωράει η παραχώρηση των πρώην στρατοπέδων της Θεσσαλονίκης ως ελεύθερους χώρους-πνεύμονες πρασίνου για τους πολίτες



Αισιόδοξα και με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για την κατάθεση προτάσεων αξιοποίησης για το πρώην στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς ύστερα από πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς. 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, η διευθύντρια του Πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Καλαμαριάς, αλλά και άλλων Δήμων,τοπικοί σύλλογοι και φορείς της πόλης. 
Την εκδήλωση συντόνισε ο επικεφαλής της  Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς δικηγόρος Μανώλης Λαμτζίδης που τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει η δημόσια διαβούλευση με συμμετοχή των τοπικών συλλόγων και φορέων για τα καλύτερα αποτελέσματα. Ο  Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης αναφέρθηκε στην πολιτική βούληση που υπάρχει από τη σημερινή Κυβέρνηση για να προχωρήσει η παραχώρηση και αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων της Θεσσαλονίκης ως ελεύθερων χώρων πρασίνου προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και έτσι μετά το Παύλου Μελά και το Κόδρα ακολουθούν το Καρατάσιου και το Ζιάκα, όπου σύντομα  θα λυθούν τα όποια νομικά ζητήματα και τις παραχωρήσεις τους  θα  εξαγγείλει επίσημα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ. 
Η κ. Νοτοπούλου μίλησε για την τεράστια γραφειοκρατεία, το σημαντικό ρόλο των κινημάτων και την αναγκαιότητα να παραμείνουν αυτοί οι χώροι αδόμητοι. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τοποθετήσεις και προτάσεις εκπρόσωπων τοπικών συλλόγων και φορέων βάζοντας παράλληλα το θέμα της αξιοποίησης του ενιαίου θαλάσσιου μετώπου της Καλαμαριάς. Παρέμβαση έκανε και ο Εντεταλμένος Δημοτικός σύμβουλος Περιβάλλοντος Δήμου Παύλου Μελά Σάκης Λαζαρίδης τονίζοντας τους αγώνες που έχουν γίνει τα τελευταία 15 χρόνια και την σπουδαιότητα της δημόσιας διαβούλευσης με συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας για την καλύτερη αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων. 
Τέλος  κάλεσμα έκανε ο Δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού-Ευόσμου Θόδωρος Μπαλτάς για ανάλογη εκδήλωση που θα γίνει την Πέμπτη 28 Ιουνίου στο χώρο Κ.Π.Ε. Ελευθερίου Κορδελιού για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα.




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!