Παγκόσμιο θέμα η ακύρωση του φιλικού Αργεντινή-Ισραήλ: Δεν ήθελαν οι ποδοσφαιριστές ελέω Παλαιστίνης [εικόνα]


Ενταση ξεσήκωσε σε όλο τον πλανήτη η ακύρωση του φιλικού ανάμεσα στην Αργεντινή και το Ισραήλ.

Στην ακύρωση του φιλικού αγώνα της με το Ισραήλ, που ήταν προγραμματισμένος για το ερχόμενο Σάββατο στην Ιερουσαλήμ, προχώρησε η Αργεντινή στον απόηχο της αιματοχυσίας στη Λωρίδα της Γάζας.
Μέσο ενημέρωσης της Αργεντινής γνωστοποίησε πως ο αγώνας ακυρώθηκε λόγω της «κλιμακούμενης βίας, των απειλών και της κριτικής» στο πρόσωπο του ηγέτη της ομάδας, Λιονέλ Μέσι.
Ο Αργεντίνος διεθνής, Γκονζάλο Ιγκουαΐν τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της απόφασης, τονίζοντας πως η ομοσπονδία της πατρίδας του «επιτέλους έπραξε το σωστό».
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου,αναμένεται να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι αναφορικά με την απόφαση. Ο πρεσβευτής της Παλαιστίνης στην Αργεντινή είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του για τον αγώνα. «Αυτός ο αγώνας θα ήταν σαν να πανηγυρίζουμε εμείς για την… κατάληψη των Μαλβινών νήσων», είπε.
Η Υπουργός Αθλητισμού του Ισραήλ ισχυρίστηκε πως το φιλικό με την Αργεντινή δεν ματαιώθηκε λόγω διαφωνιών της τελευταίας με την πολιτική που ασκεί η πρώτη, αλλά επειδή Παλαιστίνιοι απειλούσαν τη ζωή του Λιονέλ Μέσι και της οικογένειάς του! Η Μίρι Ρεγκέφ ισχυρίστηκε πως υπήρχαν σοβαρές απειλές από Παλαιστίνους εξτρεμιστές και μάλιστα άφησε να εννοηθεί πως υπήρχαν φόβοι για τα τραγικά γεγονότα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου του 1972.
Πάντως, οι Παλαιστίνοι... γιόρτασαν την ακύρωση του φιλικού με ένα σκίτσο που τα λέει όλα.Ο Λιονέλ Μέσι στέκεται θυμωμένος κοιτώντας στα μάτια έναν Ισραηλινό στρατιώτη που έχει το όπλο περασμένο στον ώμο. Η μπάλα στα πόδια του στρατιώτη παίρνει το σχήμα νεκροκεφαλής ενώ κάτω από το σχέδιο, οι σημαίες της Αργεντινής και της Παλαιστίνης γίνονται ένα.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!