Ψηφίσματα του ΔΣ του δήμου Καλαμαριάς




Καλαμαριά    04 – 06-  2018       




ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ


Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς  που συνήλθε την Δευτέρα 23 Μαΐου 2018 , αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος  καταδίκης της ιμπεριαλιστικής επίθεσης του Ισραήλ στον παλαιστινιακό λαό, (αριθμ. απόφασης  394/2018).  Αναλυτικότερα το Δημοτικό Συμβούλιο:

                                   
                                 Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α


1. Την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης της ιμπεριαλιστικής επίθεσης του Ισραήλ στον παλαιστινιακό λαό, σύμφωνα με το οποίο:

·         Καταγγέλλει την νέα δολοφονική επίθεση του κράτους του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

·         Η κατάπτυστη και παράνομη απόφαση των ΗΠΑ για μεταφορά της Πρεσβείας τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, η απόφαση τους για αποχώρηση από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, καθώς και οι συνεχιζόμενες επεμβάσεις και βομβαρδισμοί ενάντια στο λαό της Συρίας, αυξάνουν τον κίνδυνο γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου σε όλη την ευρύτερη περιοχή, φέροντας τον πόλεμο πιο κοντά και στην χώρα μας.

·         Απαιτούμε από τη Διεθνή έννομη τάξη να καταδικάσει τις βιαιότητες των Ισραηλινών και να επιβάλλει άμεσα την παύση των βιαιοπραγιών και των επιθέσεων.

·         Ζητούμε από τη Διεθνή κοινότητα να συμβάλλει αποφασιστικά στην επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος που στοίχισε εκατόμβες αίματος.

·         Τα θέματα της ασφάλειας ,της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή είναι πρώτιστης προτεραιότητας και καθήκον όλων των λαών.

·         Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.



                                                          Καλαμαριά   04 - 06 -  2018


ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ


Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς  που συνήλθε την Δευτέρα 23 Μαΐου 2018 , αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος  για την επίθεση ενάντια στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, (αριθμ. απόφασης  393/2018).  Αναλυτικότερα το Δημοτικό Συμβούλιο :



                            Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α

1. Την έκδοση ψηφίσματος ενάντια στην επίθεση που δέχτηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, σύμφωνα με το οποίο:

·         Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο, την φασιστικής έμπνευσης και νοοτροπίας «τραμπούκικη» επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων.


·         Η Καλαμαριά των προσφύγων Ποντίων και Μικρασιατών συμπαραστέκεται στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και καταδικάζει τις επιθέσεις αυτές που ουσιαστικά αμαυρώνουν και διαστρεβλώνουν εντελώς το περιεχόμενο των εκδηλώσεων .

·         Απαιτούμε από την κυβέρνηση, τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να προβούν στην παραδειγματική τιμωρία των δραστών και στη θωράκιση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

·         Ζητούμε από την Π.Ε.Δ.Κ.Μ. και την Κ.Ε.Δ.Ε., να καταδικάσουν τις ενέργειες αυτές, που μας οδηγούν πίσω στις αλήστου μνήμης εποχές.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!