Σάββας Αναστασιάδης: Τσίπρας και Κοτζιάς τους παραχώρησαν τη δυνατότητα να λέγονται «Μακεδόνες»


Σάββας Αναστασιάδης: Τσίπρας και  Κοτζιάς τους παραχώρησαν τη δυνατότητα να λέγονται  «Μακεδόνες»

Σε συνέντευξη  που παραχώρησε σήμερα (18.06.2018)  ο Βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 fm και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Κανελλάκη, για  την υπογραφή της συμφωνίας, από Τσίπρα και Ζάεφ στις Πρέσπες,  είπε μεταξύ άλλων:


·        Η δική μου εκτίμηση είναι ότι αυτή  η συμφωνία μέχρι να κυρωθεί  θα δημιουργήσει αλυσίδα προβλημάτων.

·        Στη Νέα Δημοκρατία ασκήσαμε το έσχατο μέσο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και καταθέσαμεπρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

·        Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ  και περισσότερο ο Πρόεδρος τους ο κ. Καμμένος  δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Ο κ.Καμμένος στήριξε τους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά, ώστε να υπογραφεί η συμφωνία.

·        Η συμφωνία παράγει προβλήματα και το πρώτο το άκουσα την ώρα της υπογραφής και θλίβομαι διότι κανείς δεν αντέδρασε.

·        Ο κ. Ζάεφ στην ομιλία του σκοπίμως είπε πολλές φορές «οι Έλληνες και οι Μακεδόνες, οι Μακεδόνες και οι Έλληνες». Αυτή είναι η δική του εκδοχή και δυστυχώς θα επικρατήσει.

·        Κανείς δεν του είπε « εμείς υπογράψαμε «Βόρεια Μακεδονία» και όχι «Μακεδονία».

·        Ο κ. Τσίπρας παραχώρησε την ταυτότητα στους γείτονές μας, την  μακεδονική εθνότητα και την  μακεδονική γλώσσα. Τσίπρας και  Κοτζιάς τους παραχώρησαν τη δυνατότητα να λέγονται  «Μακεδόνες»

·        Στην ομιλία μου στη Βουλή το είπα και προκάλεσα και την κ. Κόλλια, ότι θα το καταλάβει όταν έρθει η πρώτη διεθνής δικαστική διεκδίκηση. Όταν και τα εμπορικά σήματα και οι ονομασίες ελληνικών προϊόντων, θα κριθούν από διεθνή Επιτροπή.

·        Με την υπογραφή μας  θα κριθεί το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και όλα αυτά τα εθνικά σήματα. Καταλαβαίνετε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!