Οταν η φύση εκδικείται -Η έρημος «καταπίνει» τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα [εικόνες]


Υπάρχουν πολλά περισσότερα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από τα φανταχτερά εμπορικά κέντρα και τους πελώριους ουρανοξύστες του Ντουμπάι και του Αμπού Ντάμπι.

Ο Αυστραλός φωτογράφος, Ειρηναίος Χέροκ, έχει περάσει αρκετό χρόνο στην έρημο με ένα drone και τα στιγμιότυπα που συνέλαβε είναι εκπληκτικά.
A post shared by Irenaeus Herok (@iherok) on Jul 4, 2016 at 2:39am PDT

Με πτυχία στο design και τις καλές τέχνες, ο Ειρηναίος ειδικεύεται στην φωτογραφία τοπίου και πορτρέτου, αντλώντας την έμπνευσή του από παλιά έργα τέχνης και τον κινηματογράφο. Η δουλειά του περιλαμβάνει τόσο παραδοσιακές όσο και σύγχρονες πτυχές, ισορροπώντας την τεχνική ακρίβεια με το δικό του μοναδικό ύφος.
A post shared by Irenaeus Herok (@iherok) on Apr 6, 2018 at 5:21pm PDT
Η μάχη μεταξύ της φύσης και του ανθρώπου σπάνια είναι πιο έντονη από ότι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το άγονο τοπίο έχει μεταμορφωθεί σε σύγχρονες μεγαλουπόλεις με εκπληκτική ταχύτητα, όπως το Ντουμπάι για παράδειγμα, που έχει μετατραπεί σε μια πολυσύχναστη μητρόπολη μέσα σε λίγες δεκαετίες.
A post shared by Irenaeus Herok (@iherok) on Dec 10, 2017 at 12:31pm PST
Ωστόσο, η φύση έχει την ικανότητα να χτυπά ξανά, όπως λέει και το γνωστό άσμα «είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια». Ο Ειρηναίος κατάφερε να καταγράψει τις σουρεαλιστικές αεροφωτογραφίες, που δείχνουν πως η έρημος «κατατρώει» αργά αλλά σταθερά, όλα τα μεγάλα σύγχρονα έργα του ανθρώπου, όπως τους πανάκριβους αυτοκινητόδρομους και τους οικισμούς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
A post shared by Irenaeus Herok (@iherok) on Oct 7, 2017 at 5:45am PDT
A post shared by Irenaeus Herok (@iherok) on Nov 14, 2016 at 11:29pm PST
A post shared by Irenaeus Herok (@iherok) on Mar 29, 2017 at 3:48am PDT
A post shared by Irenaeus Herok (@iherok) on Dec 24, 2016 at 8:35am PST
A post shared by Irenaeus Herok (@iherok) on Jul 28, 2016 at 2:51pm PDT

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!