Γ. Λαζαρίδης για το σκοπιανό ζήτημα και για το κλείσιμο της Αξιολόγησης


14.06.2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ Δ’ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ & ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΖΗΤΗΜΑ
Ο Γιώργος Λαζαρίδης κατέθεσε απόψεις για όλα τα θέματα της επικαιρότητας επ΄ευκαιρίας της συζήτησης στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο εμπεριέχει τα τελευταία προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ απάντησε στα κόμματα της αντιπολίτευσης, σε αυτούς που παρουσιάζονται σήμερα ως σωτήρες, με στοιχεία που αποδεικνύουν την απόλυτη αποδιοργάνωση του κράτους επί των ημερών τους, κατάσταση την οποία βελτίωσε άρδην η παρούσα συγκυβέρνηση.
ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ:
·        Σκοπιανό Ζήτημα
«Η δική μας η θέση, η θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι γνωστή. Είναι γνωστό από την ιδρυτική μας διακήρυξη, ότι είμαστε αρνητικοί στην οποιαδήποτε χρήση του όρου «Μακεδονία».
Αυτό το πρόβλημα, όμως, δεν προέκυψε ξαφνικά, υφίστανται τριάντα χρόνια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είναι αυτές που πρέπει να απολογηθούν, γιατί άφησαν ουρά από πίσω, ανοιχτά σημεία τα οποία έγιναν αντικείμενο διαπραγμάτευσης.
Όμως, ποια είναι η θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης; Διότι ο ρόλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι θεσμικός και άρα η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα πρέπει να έχει θέσεις και προτάσεις. Δεν μπορεί να έρχεται εδώ και να κάνει απλά κριτική, θα πρέπει να καταθέτει και προτάσεις, πράγμα το οποίο δεν το κάνει. Γιατί δεν το κάνει όμως;
-Διότι στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν ακόμα πάρα πολλές θέσεις. Για παράδειγμα, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης, δεν έχει δηλώσει ακόμη ποια είναι η θέση του. Δεν μας έχει δηλώσει εδώ με ποια θέση θα ήταν ικανοποιημένος.
Το επισημαίνω γιατί, εάν δεν μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας πάνω σε εθνικά ζητήματα, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να έχουμε εθνική ομοψυχία που επιβάλλεται σ’ αυτά τα θέματα, ώστε με μια φωνή όλα τα κόμματα να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα σοβαρά ζητήματα. Και το λέω γιατί ανέβηκαν πολύ οι τόνοι αυτές τις μέρες”.
·        Για το κλείσιμο της Αξιολόγησης
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θεωρούμε πως κερδίζουμε το στοίχημα της εξόδου από το καθεστώς των μνημονίων, προκειμένου να χαράξουμε μια ιδιόκτητη οικονομική πολιτική.
Τον ερχόμενο Αύγουστο, δηλαδή σε δύο μήνες από τώρα, βγαίνουμε οριστικά από την επιτροπεία και βγαίνουμε καθαρά, χωρίς  πιστοληπτική γραμμή στήριξης, χωρίς άλλα προαπαιτούμενα, δίχως αξιολογήσεις ή διαπραγματεύσεις.
Χθες, ο κ. Ρένγκλινγκ, επικεφαλής του ESM, έκανε δηλώσεις, όπως και όλος ο διεθνής οικονομικός τύπος, ότι το success story της Ευρωζώνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι η Ελλάδα. Είναι πράγματα τα οποία δεν συνέβησαν ποτέ όσο κυβερνούσατε εσείς. Όσο κυβερνούσατε εσείς, ήμασταν στο περιθώριο της Ευρώπης”.
Ακολουθεί σχετικό video:
Από το Γραφείο Τύπου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!