Εβδομάδα Περιβάλλοντος με συμμετοχή παιδιών και ενηλίκων στην Καλαμαριά


Καλαμαριά   01 – 06 - 2018        

                                                            
                                                 ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Εβδομάδα Περιβάλλοντος με συμμετοχή παιδιών και ενηλίκων  στην Καλαμαριά

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αύριο Τρίτη 5 Ιουνίου  και ο πλανήτης Γη εκπέμπει εκκωφαντικό SOS. Με αυτή την αφορμή, ο Δήμος Καλαμαριάς για άλλη μια χρονιά δίνει το δικό του μήνυμα για το περιβάλλον, διοργανώνοντας ένα πλήθος πρωτότυπων εκδηλώσεων για μαθητές αλλά και ενήλικες.
Οι εκδηλώσεις που ξεκινάνε σήμερα συνδιοργανώνονται από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου και το Τμήμα Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018.
Στις δράσεις, με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, συμμετέχουν Δημοτικά Σχολεία, Φορείς Ανακύκλωσης, Εθελοντικές ομάδες, Σύλλογοι, καθώς και πολίτες που είναι ευαισθητοποιημένοι σε  περιβαλλοντικά θέματα.
Σήμερα  Δευτέρα, 4 Ιουνίου, στις 9 το πρωί, στο Πάρκο Φοίνικα οι μαθητές  του 8ου Δημοτικού Σχολείου μέσα από το εργαστήριο Κεραμικής «Η γειτονιά που ονειρεύομαι» θα κατασκευάσουν χρηστικά αντικείμενα από πηλό, σπίτια, δέντρα και πάρκα, θα τα διακοσμήσουν με λουλούδια, φτιάχνοντας έτσι τη γειτονιά των ονείρων τους. Παράλληλα, θα μάθουν για την αξία της επαναχρησιμοποίησης, συμμετέχοντας με το Δημιουργικό Εργαστήρι  στη δράση «Κατασκευάζουμε πινιάτα από υλικά ανακύκλωσης». Με αυτό τον τρόπο θα δώσουν  πνοή σε άχρηστα υλικά. Την ίδια ώρα (9.00-11.00) οι μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου θα αρωματίσουν το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς  φυτεύοντας εποχιακά φυτά.

Αύριο Τρίτη, 5 Ιουνίου θα επαναληφθούν οι ίδιες δράσεις με αυτές της Δευτέρας στο πάρκο Κηφισιάς. Οι μαθητές δύο σχολείων του 7ου και του 17ου Δημοτικών Σχολείων μαζί με τους δασκάλους τους, θα συμμετάσχουν σε δύο παράλληλες δράσεις μέσα από το εργαστήριο Κεραμικής θα φτιάξουν «τη γειτονιά που ονειρεύονται» και μέσα από  το Δημιουργικό Εργαστήρι  θα «Κατασκευάσουν πινιάτα από υλικά ανακύκλωσης» . Επίσης, την ίδια ώρα οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου από τις 10.30 έως 11.30 θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση «Φυτεύουμε τον κήπο μας».

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου από 9.30 – 13.30   στο Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου οι μαθητές του 10ου και 18ου Δημοτικών Σχολείων θα συμμετάσχουν  παίζοντας στο «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης», το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ε.Ε.Α.Α. (Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης). Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά θα εξοικειωθούν με την ιδέα της Ανακύκλωσης και θα εκπαιδευτούν πάνω στο είδος των υλικών που μπορούν να ανακυκλωθούν. 
Την Πέμπτη 7 Ιουνίου από τις 10.00 – 11.00 οι μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου συμμετέχουν στη δράση «Αρωματίζουμε με φυτά το Πολιτιστικό Πολυλειτουργικό Κέντρο» (Ανδρέα Παπανδρέου 35 -Άγιος Γιάννης). Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δράσης τα παιδιά θα παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση «Ας σώσουμε το καστανόδασος» , η οποία διοργανώνεται από το 20ου Δημοτικό Σχολείο.
Την Παρασκευή 8 Ιουνίου  στις 11 το πρωί,  στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Καλαμαριάς (Αργυρουπόλεως 34) θα πραγματοποιηθεί η Ενημερωτική συνάντηση «Ανακύκλωση στην πράξη». Τα παιδιά θα ενημερωθούν για τα οφέλη της εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων. Θα γνωρίσουν με ποιους φορείς συνεργάζεται ο Δήμος Καλαμαριάς, που οδηγούνται όλα αυτά τα άχρηστα απόβλητα, που διαχωρίζουμε στο σπίτι και επιλέγουμε να μην πετάμε στους κοινούς πράσινους κάδους. Την ίδια μέρα στις 8.30 το βράδυ στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού θα δοθεί παράσταση Σκιών με τίτλο «Ο Καραγκιόζης οικολόγος». Πρόκειται για την ξεκαρδιστική παράσταση του καραγκιοζοπαίχτη Χρήστου Στανίση η οποία έχει έντονο οικολογικό ενδιαφέρον και στόχο έχει να περάσει περιβαλλοντικά μηνύματα και να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς και μεγάλους φίλους του θεάτρου Σκιών για την αξία προστασίας του περιβάλλοντος.
Τέλος η Εβδομάδα περιβάλλοντος θα κλείσει το Σάββατο 9 Ιουνίου και ώρες 9.30 – 13.00 στη διάρκεια της οποίας θα γίνουν δύο παράλληλες ανοιχτές εκδηλώσεις. Η πρώτη στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού και  αφορά τη  Δράση επαναχρησιμοποίησης «Δώστε στα ρούχα σας μια δεύτερη ευκαιρία και ελάτε να κάνουμε τέχνη» . Φέρνουμε  τα χρησιμοποιημένα ρούχα και παπούτσια μας, τα πετάμε στον ειδικό κάδο, παίζουμε με παλιά υφάσματα και δημιουργούμε πρωτότυπες κατασκευές.
Η δεύτερη εκδήλωση αφορά έναν διαγωνισμό Graffiti. O Δήμος Καλαμαριάς και η East West Greece, καλούν τους καλλιτέχνες  της πόλης να δώσουν το περιβαλλοντικό τους μήνυμα, μετατρέποντας τους κάδους ανακύκλωσης ρούχων, σε «έργα τέχνης». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τους όρους του διαγωνισμού και να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2310 024 911 (από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και ώρες 8.00 -16.00).  Για τον νικητή θα υπάρχει χρηματικό έπαθλο.

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!