Η ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στα εγκαίνια των δύο νέων Τοπικών Ομάδων Υγείας στη Δυτική Θεσσαλονίκη


Θεσσαλονίκη, 11 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, παραβρέθηκε σήμερα, Δευτέρα 11 Ιουνίου, στα εγκαίνια των δύο νέων Τοπικών Ομάδων Υγείας που ξεκινούν τη λειτουργία τους στη Δυτική Θεσσαλονίκη:
Στα εγκαίνια ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας κ. Γιώργος Κίρκος μαζί με εκπροσώπους τοπικών φορέων. Η Υφυπουργός δήλωσε:
«Τα σημερινά εγκαίνια είναι μια ακόμη επιβεβαίωση του μεγάλου έργου που γίνεται για την ανασύσταση των κοινωνικών και ανθρωπιστικών υπηρεσιών της χώρας μας και κυρίως για το Εθνικό μας Σύστημα Υγείας. Με τη συντονισμένη δράση των ανθρώπων της Υγείας και με τη στήριξη της Πολιτείας, οι Τοπικές Ομάδες Υγείας γίνονται πλέον πραγματικότητα για όλους τους πολίτες. Οι Τ.ΟΜ.Υ. προσφέρουν πρόσβαση σ’ αυτό που ονομάζουμε Πρωτοβάθμια Φροντίδα, στον τομέα δηλαδή του Εθνικού Συστήματος Υγείας που σχετίζεται κυρίως με την πρόληψη. Οι συνάνθρωποί μας, που μέχρι πρόσφατα δεν είχαν πρόσβαση σ’ αυτήν, λόγω αποστάσεων, λόγω οικονομικής δυσχέρειας ή ελλιπούς ενημέρωσης, τώρα επιτέλους την αποκτούν.

Οφείλουμε να βοηθήσουμε όλοι μας ώστε η ενημέρωση για τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η κάθε Τοπική Ομάδα να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας, καθώς ο θεσμός αλλάζει τη φιλοσοφία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ενισχύει την αξιοπρέπεια, την κοινωνική συνοχή και την ευημερία των συμπολιτών μας
».Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!