Ζουράρις: Συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση -Δημοψήφισμα για τη συμφωνία [βίντεο]


Ο Κώστας Ζουράρις ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία που περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» στο όνομα της ΠΓΔΜ, ενώ ζήτησε να γίνει δημοψήφισμα, προκειμένου να αποφασίσει ο λαός.

«Δεν θα ψηφίσω ποτέ ένα σχέδιο νόμου που θα υπάρχει υποχρέωση της Ελλάδας να κυρώσει όνομα στο οποίο υπάρχει η λέξη “Μακεδονία. Ποτέ των ποτών!», είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ στο «KONTRA». Συμπλήρωσε όμως ότι στα υπόλοιπα θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση.
«Είναι βαρύ το θέμα της κλοπής. Είναι η σιωπή του ονόματος. Η μόνη λύση, για να ηρεμήσουν τα πράγματα- και το ζητώ ενθέρμως προς κάθε κατεύθυνση- θα ήταν μέσα από δημοψήφισμα να αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός τι θα κάνουμε με αυτό το όνομα, το Σκοπιανό», είπε ακόμη ο κ. Ζουράρις.
Αναφερόμενος στην ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη, δήλωσε ότι τον εκτιμά και συμπλήρωσε «Δεν ξέρω τι έγινε». Πάντως, δεν φάνηκε να συμφωνεί με την άποψη ότι πρέπει να παραδώσει την έδρα του. «Δεν το έχω σκεφτεί... Μπα... Γιατί να παραδώσει την έδρα. Η αντίρρηση του εντοπίζεται μόνο σε ένα θέμα, που είναι το Σκοπιανό, δεν είναι εφ’ όλης της ύλης, επομένως δεν σημαίνει ότι αν παραμείνει στη βουλή δεν θα έχει πάντα μια συναντίληψη με ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ στην κοινή κυβερνητική πολιτική... Μπορεί σε ένα νομοσχέδιο να ψηφίσει υπέρ... Εγώ δεν θα επέμενα να την παραδώσει», είπε.
Δήλωσε οι δεν τον ανησυχούν οι απώλειες βουλευτών. «Μπορεί τα αποθέματα της κυβέρνησης να διευρύνονται κατά περίπτωση, ανάλογα με τη φύση των προτεινόμενων σχεδίων νόμων», σχολίασε. «Μπορεί και να μειώνονται. Αν μειωθούν, απλά δεν περνάει ως νόμος, δεν σημαίνει ότι πέφτει η κυβέρνηση, εκτός αν τεθεί θέμα εμπιστοσύνης ή πρόταση δυσπιστίας», πρόσθεσε.
Οσο για τα περί σχεδίου αποστασίας, απάντησε: Εγώ πάντως δεν αφίσταμαι της Αριστεράς. Σχέδιο αποστασίας από άλλους; Ρωτήστε τους ΑΝΕΛ… είμαι ολίγον απέξω».

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!