Ενθουσιασμός και συγκίνηση στην έναρξη του Φεστιβάλ “Άθληση για Όλους” και στην ονοματοδοσία του ΔΑΚ Ευόσμου σε “Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βούλα Πατουλίδου”


6/6/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενθουσιασμός και συγκίνηση στην έναρξη του Φεστιβάλ
“Άθληση για Όλους” και στην ονοματοδοσία του ΔΑΚ Ευόσμου σε “Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βούλα Πατουλίδου”

            Μέσα σε κλίμα συγκίνησης αλλά και ενθουσιασμού έλαβε χώρα τη Δευτέρα 4 Ιουνίου η έναρξη του Φεστιβάλ Προγραμμάτων “Άθληση για Όλους”, ενός πετυχημένου θεσμού που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της λήξης των τμημάτων άθλησης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε συμμετοχές γιορτή του αθλητισμού, που αναδεικνύει την αθλητική πρωτοπορία του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο Δήμο πανελλαδικά στην οργάνωση προγραμμάτων άθλησης για όλες τις ηλικίες.
            Στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε και η τελετή ονοματοδοσίας του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Ευόσμου σε “Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βούλα Πατουλίδου”, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου.
            Στην ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Σούλας επισήμανε πως για ακόμη μια χρονιά ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου αναδεικνύεται πανελλήνιος πρωταθλητής στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, καθώς τη φετινή περίοδο λειτούργησαν 223 τμήματα άθλησης με τη συμμετοχή 3.000 αθλουμένων ηλικίας 3,5 έως 85 ετών, ενώ από τη νέα περίοδο θα εισαχθούν και νέα τμήματα και αθλήματα, όπως η τοξοβολία, η αναρρίχηση, η ιππασία, η ιπποθεραπεία, κ.ά.. Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους γονείς αλλά και όλους τους αθλούμενους για την εμπιστοσύνη, η οποία δυναμώνει τη μεγάλη προσπάθεια του δήμου για την ανάπτυξη του αθλητισμού.
            Ανακοινώνοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ονοματοδοσία του ΔΑΚ Ευόσμου σε “ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ”, ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Σούλας τόνισε: “Σήμερα 26 χρόνια μετά τον θρίαμβο της Βαρκελώνης, το ΔΑΚ Ευόσμου αποκτά τη δική του “χρυσή” ταυτότητα, σε μια πορεία άμεσα συνδεδεμένη με το όνομα και την αθλητική διαδρομή της μεγάλης Ελληνίδας Αθλήτριας, της χρυσής ολυμπιονίκη Βούλας Πατουλίδου. Της Βούλας όλων των Ελλήνων, που με δύναμη και ατσαλένια θέληση έκανε δυνατά τα αδύνατα, κατακτώντας όχι μόνο την κορυφή του κόσμου αλλά κυρίως μια παντοτινή θέση στις καρδιές όλων”.
            Με μια ομιλία βγαλμένη μέσα από την ψυχή η Βούλα Πατουλίδου, έχοντας στο πλευρό της την αγαπημένη της μητέρα, “λύγισε” μπροστά στους εκατοντάδες παρευρισκομένους, εκφράζοντας με δάκρυα στα μάτια το δικό της “ευχαριστώ” για την τιμητική απόφαση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου να δώσει το όνομά της στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο. Γυρνώντας το χρόνο πίσω, στην εποχή της προετοιμασίας της για την Ολυμπιάδα, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, τονίζοντας ότι «Δεν θυμάμαι τότε κανέναν που να μου είχε πει: Μπορείς!», ενώ μίλησε για τους ανθρώπους που τη στήριξαν - τους δασκάλους, τους προπονητές και την οικογένειά της: «Από αυτούς αντλούσα δύναμη για να αντέχω, όταν όλοι μου έλεγαν δεν μπορείς!». Η χρυσή Ολυμπιονίκης με τον αυθορμητισμό που τη διακρίνει στράφηκε προς τους αθλούμενους των δημοτικών αθλητικών προγραμμάτων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, τους οποίους παρότρυνε να μην παρατούν ποτέ τα όνειρα και τις προσπάθειές τους. «Ας έρθουν να μας αμφισβητήσουν. Εμείς Μπορούμε! Αρκεί να το πιστέψουμε και να ξέρουμε που πατάμε!» υπογράμμισε με συγκίνηση η Βούλα Πατουλίδου.
            Μετά την τελετή της ονοματοδοσίας, ακολούθησε το πρόγραμμα των αθλουμένων που συμμετέχουν στα εξής αθλητικά προγράμματα: Μπαλέτο Προχωρημένων, TAE-BΟ, Hip-Hop, Ρυθμική 2, Σύγχρονος Χορός, Άσκηση & Γ΄ Ηλικία, Ρυθμική 2, Μοντ. Χορός Αρχαρίων, Ρυθμική 1, Μπαλέτο Αρχαρίων, Zumba Kids, Grade 2.           Οι αθλούμενοι παρουσίασαν ένα συναρπαστικό θέαμα γεμάτο ζωντάνια, κίνηση και ενθουσιασμό, καταφέρνοντας να κερδίσουν το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.
           



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!