Δημήτρης Πετράτος: Ο Eλληνας που θα παίξει στο Μουντιάλ της Ρωσίας [εικόνες & βίντεο]


Η Ελλάδα θα δει από το... σπίτι της το φετινό Μουντιάλ της Ρωσίας.

Η Εθνική ομάδα απέτυχε να προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο ένας Ελληνας θα βρεθεί εκεί.
Ο Δημήτρης Πετράτος με ελληνικές ρίζες συμπεριλήφθηκε στην τελική 23άδα της Εθνικής Αυστραλίας.

Ο 25χρονος εξτρέμ γεννήθηκε στο Σίδνεϊ από Έλληνες γονείς και κατάγεται από μια οικογένεια που αγαπά το ποδόσφαιρο. Ο πατέρας του Άγγελος αγωνίστηκε στη Sydney Olympic, ενώ ο αδελφός του Κώστας είναι συμπαίκτης του στους Newcastle Jets. Ο μικρότερος αδελφός του Μάκης είναι κι αυτός στις ακαδημίες της ομάδας από το Νιούκαστλ. Τέλος, η αδελφή του Παναγιώτα, ασχολείται κι αυτή με το ποδόσφαιρο, καθώς παίζει στη γυναικεία ομάδα Κ11 της Sydney Olympic.

Η καριέρα του 25χρονου ομογενή άσου είχε πολλές περιπέτειες, καθώς σε ηλικία 20 ετών αγωνίστηκε στη Μαλαισία και την Κελαντάν, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στην Αυστραλία και την Brisbane Roar. Την περασμένη σεζόν δοκίμασε την τύχη του στη Νότια Κορέα και την Ulsan Hyundai, αλλά μετά από έξι μήνες επέστρεψε πίσω στην πατρίδα του για τους Newcastle Jets.

Το ταλέντο του δεν πέρασε απαρατήρητο και ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Αυστραλίας Μπερτ φαν Μάαρβαϊκ τον κάλεσε σε κάποια φιλικά προετοιμασίας, αλλά και στην προεπιλογή για το Μουντιάλ.
Ο Ολλανδός ομοσπονδιακός τεχνικός των «καγκουρό» Μπερτ φαν Μάρβαϊκ αποφάσισε να «κόψει» από την 23άδα έναν ακόμα ποδοσφαιριστή με ελληνικές ρίζες, τον μεσοεπιθετικό της Μέλμπουρν Σίτι, Τζέιμς Τροΐζι. Φυσικά, η παρουσία που ξεχωρίζει δεν είναι άλλη από εκείνη του... γερόλυκου Τιμ Κέιχιλ, ο οποίος αν και… 38 πλέον, εντούτοις πάει σε τελική φάση Μουντιάλ για τέταρτη φορά στην καριέρα του.
Αναλυτικά η αποστολή της Αυστραλίας:
Τερματοφύλακες: Μπραντ Τζόουνς (Φέγενορντ), Μάθιου Ράιαν (Μπράιτον), Ντάνιελ Βούκοβιτς (Γκενκ).
Αμυντικοί: Αζίζ Μπεχίτς (Μπουρσασπόρ), Μίλος Ντέγκενεκ (Γιοκοχάμα Μαρίνος), Μάθιου Γιούρμαν (Σουγουόν Μπλούγουινγκς), Τζέιμς Μέρεντιθ (Μίλγουολ), Τζος Ρίσντον (Γουέστερν Σίντνεϊ Γουόντερερς), Τρεντ Σέινσμπερι (Γκρασχόπερς).
Μέσοι: Τζάκσον Ιρβάιν (Χαλ), Μίλε Γέντινακ (Άστον Βίλα), Ρόμπι Κρούζε (Μπόχουμ), Μάσιμο Λουόνγκο (Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς), Μαρκ Μίλιγκαν (Αλ Αχλί), Άαρον Μούι (Χάντερσφιλντ), Τομ Ρόγκιτς (Σέλτικ).
Επιθετικοί: Ντάνιελ Αρζάνι (Μέλμπουρν Σίτι), Τιμ Κέιχιλ (Μίλγουολ), Τόμι Γιούριτς (Λουκέρνη), Μάθιου Λέκι (Χέρτα Βερολίνου), Τζέιμι Μακλάρεν (Χιμπέρνιαν), Άντριου Νάμπουτ (Ουράουα Ρεντ Ντάιαμοντς), Ντιμίτρι Πετράτος (Νιούκαστλ Τζετς).

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!