Τρίτη συνάντηση εργασίας της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “InnovaSump” στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου



27/6/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη συνάντηση εργασίας της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “InnovaSump” στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου


            Με τη συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών φορέων που σχετίζονται με το συγκοινωνιακό σχεδιασμό και την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας - όπως ο Ο.Α.Σ.Θ., το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Ινστιτούτο Μεταφορών και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου- ολοκληρώθηκε η τρίτη συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης του ευρωπαϊκού έργου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας InnovaSUMP που υλοποιεί ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου. Στόχος του έργου η  ένταξη καινοτομιών στην υφιστάμενη μεθοδολογία εκπόνησης σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και η προώθηση της έννοιας της Βιωσιμότητας στις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών.
Οι τοπικοί φορείς που απαρτίζουν την τοπική ομάδα υποστήριξης του έργου συμμετέχοντας με την τεχνογνωσία και τις προτάσεις τους στη διαμόρφωση της πολιτικής του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα και την ενσωμάτωση καινοτόμων κυκλοφοριακών πρακτικών και λύσεων, ενημερώθηκαν σχετικά με την πορεία υλοποίησης του  InnovaSUMP και τις υποχρεώσεις που έχουν προκύψει από τη συμμετοχή του Δήμου στις ομάδες εργασίας του έργου.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του Θεματικού Εργαστηρίου της Λευκωσίας με θέμα την «Ενσωμάτωση και συνεργασία των διαδικασιών των Σχεδίων Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή και την Αειφόρο ενέργεια με τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας» και στη συνέχεια τέθηκε το ζήτημα της ανάπτυξης του Σχεδίου Δράσης του InnovaSUMP, που θα πρέπει να προγραμματίσει και να σχεδιάσει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου μέχρι το τέλος του 5ου εξαμήνου του έργου και στη συνέχεια να το υλοποιήσει στα επόμενα δύο χρόνια. Οι φορείς τοποθετήθηκαν για τις συγκοινωνιακές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή ευθύνης του Δήμου καθώς και στις όμορες περιοχές, οι οποίες επηρεάζουν σημαντικά το σύνολο του συστήματος, ενώ αναφέρθηκαν και στις προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο Δήμος στο μέλλον, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή επιλογή μέτρων για τη βέλτιστη ανάπτυξη του Σχεδίου Δράσης.
            Υπενθυμίζεται ότι το έργο "InnovaSump", εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Διαπεριφερειακής Συνεργασίας  INTERREG Europe της Ε.Ε., έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.698.000 €, ενώ για τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου η χρηματοδότηση ανέρχεται στα  185.000,00 € που καλύπτεται 100% από ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια. Η διάρκεια του έργου είναι 54 μήνες και ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου συμμετέχει σε εταιρικό σχήμα αποτελούμενου από επτά ευρωπαϊκούς δήμους και του ΑΠΘ, που είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος. 



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!