Οποιος λύσει το μεγαλύτερο μυστήριο της Αυστραλίας με τον άνθρωπο του Marree, θα πάρει αμοιβή [εικόνες]


Σε ένα ερημικό οροπέδιο, 58 χιλιόμετρα από την μικροσκοπική πόλη Maree, της νότιας Αυστραλίας, βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα αδιευκρίνιστα σύγχρονα μυστήρια της χώρας.

Γραμμές διασχίζουν την άγονη γη, σκαλισμένες σε βάθος 30 εκατοστών και πλάτους 35 μέτρων. Οι γραμμές αυτές που εκτείνονται σε μήκος 4,2 χιλιομέτρων σχηματίζουν μια εικόνα ενός Αβορίγινα που κρατά ένα ραβδί ή ένα μπούμερανγκ.
Αυτός είναι ο άνθρωπος του Marree, ένα από τα μεγαλύτερα γεωγλυφικά του κόσμου. Στα 20 χρόνια από τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1998, κανείς δεν έχει διεκδικήσει την πατρότητά του, δημιουργώντας αμέτρητες θεωρίες και έρευνες.
Τώρα, ένας Αυστραλός επιχειρηματίας προσφέρει 3.712 δολάρια για πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία του.
Ο Ντικ Σμιθ, ιδρυτής του Dick Smith Electronics και του Dick Smith Foods, αποφάσισε να βάλει ένα τέλος στο μυστήριο που καλύπτει τη δημιουργία του.
Τα τελευταία δύο χρόνια, ο ίδιος και η ομάδα του έχουν παρακολουθήσει φωτογραφίες και βίντεο, διερεύνησαν διάφορες θεωρίες και επανεξέτασαν τα λίγα διαθέσιμα στοιχεία, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Πιστεύει πως μία ομάδα κρύβεται πίσω από την δημιουργία του και τώρα ελπίζει πως ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό έπαθλο θα βοηθήσει στην μετάδοση νέων πληροφοριών.
«Δεν υπάρχουν λάθη – ήταν μια πολύ επαγγελματική δουλειά» δήλωσε ο Σμιθ στο ABC News τη Δευτέρα. «Δεν μπορεί να έγινε από ένα μόνο άτομο, θα πρέπει να υπήρχαν 3 ή 4 άτομα για να το κάνουν και θα τους πήρε σίγουρα μερικές εβδομάδες. Σε αυτή την περίπτωση, πώς κρατήθηκε μυστικό για 20 χρόνια;».

Αμερικανική προέλευση;
Η πιο δημοφιλής θεωρία λέει πως ένας Αμερικανός (ή μια ομάδα Αμερικανών) βρίσκονται πίσω από το γεωγλυφικό.
Αμέσως, μόλις ανακαλύφθηκε, μια σειρά από δελτία Τύπου άρχισαν να αποστέλλονται ανώνυμα με φαξ στο ξενοδοχείο Marree και στην εφημερίδα The Advertiser, περιγράφοντάς το ως «το μεγαλύτερο έργο τέχνης στον κόσμο». Ωστόσο, οι άνθρωποι γρήγορα διαπίστωσαν πως τα δελτία Τύπου χρησιμοποιούσαν αμερικανική ορθογραφία και γλώσσα κάνοντας χρήση, για παράδειγμα, του όρου μίλια αντί για χιλιόμετρα.
Περισσότερα στοιχεία προέκυψαν που οδηγούσαν σε έναν Αμερικανό δημιουργό, συμπεριλαμβανομένης μιας θαμμένης πλάκας που έφερε την αμερικανική σημαία και τους ολυμπιακούς κύκλους.
Ωστόσο, πολλοί Αυστραλοί, συμπεριλαμβανομένου του Σμιθ, πιστεύουν πως οι ενδείξεις αυτές είναι παραπλανητικές.
Μια εναλλακτική θεωρία πιστώνει το έργο στον Αβορίγινα καλλιτέχνη Bardius Goldberg. Ο καλλιτέχνης αυτός, που ζούσε στο Alice Spirngs, είχε πει στους φίλους του πως είναι ο δημιουργός του ανθρώπου του Marree. Ωστόσο, αυτό δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ και ο Γκόλντμπεργκ πέθανε το 2002.
Κάποιοι άλλοι πιστεύουν πως το γεωγλυφικό το έφτιαξε ο Αυστραλιανός στρατός. Άλλοι επιμένουν πως ήταν η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, που άφησε ένα «δώρο» μετά την αποχώρησή της στα τέλη της δεκαετίας του ‘90.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!