Απάντηση του δήμάρχου Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη για το Remezzo Pallas

Όπως είναι γνωστό διαχειριστής για την λειτουργία των εμπορικών δράσεων του Remezzo Pallas είναι η δημοτική επιχείρηση ΔΕΤΕΚ Α.Ε. ΟΤΑ. Ήδη το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Καλαμαριάς, σε προηγούμενες συνεδριάσεις, ασχολήθηκε με το θέμα της εκ νέου παραχώρησης της παραλιακής ζώνης η οποία εκτείνεται από το Παλατάκι μέχρι και τη Σχολή Δικαστών συμπεριλαμβανομένου και του Remezzo Pallas
Η τεχνική μελέτη και το master plan έχουν ολοκληρωθεί και βρίσκονται στο στάδιο της τεκμηρίωσης των νομικών στοιχείων και της εισηγητικής έκθεσης, για την ολοκληρωμένη κατάθεση στα Τουριστικά Ακίνητα, προτάσεως διεκδίκησης από το Δήμο Καλαμαριάς. 
Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η παραχώρηση τόσο της παραλιακής ζώνης όσο και του Remezzo Pallas, ο Δήμος Καλαμαριάς θα παραχωρήσει εκ νέου την χρήση στην δημοτική επιχείρηση με στόχο την ανάπλαση του χώρου, την αναμόρφωση και την ανάδειξη δράσεων με την συμμετοχή πολιτών, φορέων και συλλογικοτήτων καθώς και την αναζωογόνηση όλη της περιοχής τόσο στο εμπορικό κομμάτι όσο και στο κοινωνικό, με την ανάπτυξη νέων μορφών πολιτιστικών δράσεων και εξωραϊσμού της αιγιαλίτιδας ζώνης, όπου συμπεριλαμβάνεται το Remezzo Pallas, ως πρόκριμα και εργαλείο αναβάθμισης όλης της διεκδικούμενης περιοχής.
Η δημοτική επιχείρηση έχει την εμπειρία και την γνώση να αναπτύξει νέου είδους δράσεις, οι οποίες μέσα από τον πολιτισμό θα φέρουν και εμπορικές δραστηριότητες, αλλά και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας οι οποίες, εφόσον το επιτρέψει ο νομοθέτης, θα καλυφθούν μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, δημιουργώντας μια ισχυρή ομάδα η οποία, σε συνεργασία με τους φορείς του Δήμου Καλαμαριάς, θα προχωρήσει σε ποιοτικές αναβαθμίσεις όλων των χώρων όπου εδράζεται ο δήμος και αφορά κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις. Θα αποτελέσει δηλαδή ένα πολύ ισχυρό εργαλείο στα χέρια του Δήμου Καλαμαριάς για την γενικότερη αναμόρφωση του ίδιου του Δήμου ως πυλώνας  πολιτισμού και κοινωνικής προσφοράς σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα.
Η θέση μας για το παραλιακό μέτωπο είναι ξεκάθαρη: Ανάπτυξη, με κοινωνικό πρόσωπο, δημιουργία θέσεων εργασίας και σεβασμός στο φυσικό ανάγλυφο της περιοχής. Ο καιρός πλησιάζει….ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα… για όσους κόπτονται και ενδιαφέρονται για την παραλιακή ζώνη της Καλαμαριάς.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΜΠΑΚΟΓΛΙΔΗΣ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!