ΡΕΚΚ: Ποιος δε θέλει την λειτουργία του “REMEZZO” ;




Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς
Μεταμορφώσεως 9,ισόγειο,τηλ./φαξ : 2313 314396
                            E-mail: dimotikikinisikal@gmail.com,  info@rekk.gr,     

                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΕΚΚ: Ποιος δε θέλει την λειτουργία του “REMEZZO” ;

Από καιρο το περίφημο “REMEZZO” στην Αρετσού Καλαμαριάς  υπολειτουργεί, ενώ υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να «ζωντανέψει» και να γίνει πραγματικά χώρος πολιτισμού και αναψυχής , όπως παλιά.
Στις 17 Μαϊου, ο εκπρόσωπος της ΡΕΚΚ στο ΔΣ Στέφανος Καργάκης υπέβαλε πρόταση για πλήρη λειτουργία τη θερινή περίοδο ενός ακόμα χώρου, που απόκαλείται “Chocolaterie”. H πρόταση έγινε δεκτή από όλα τα μέλη εκτός από ένα που συνδέεται στενά με το περιβάλλον του σημερινού Δημάρχου, το οποίο στη συνέχεια κατά ανεξήγητο τρόπο  πέτυχε την αναστολή εφαρμογής της απόφασης με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να υπολειτουργήσει συνολικά ο χώρος .

Σε εκείνη τη συνεδρίαση του ΔΣ  με τη χρήση «νομικίστικων» επιχειρημάτων αποβλήθηκε και ένα στέλεχος της ΡΕΚΚ, μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου, ο Οδυσσέας Αθανασιάδης , ο οποίος παρακολουθούσε ανελλιπώς και χωρίς αντιρρήσεις τις προηγούμενες συνεδριάσεις, λάμβανε το λόγο και υπέβαλε παρατηρήσεις προς την κατεύθυνση αναζωογόνησης του “REMEZZO”. Φαίνεται σε εκείνη την συνεδρίαση η παρουσία του κρίθηκε ενοχλητική!
Έτσι, διαφαίνεται μία προσπάθεια ενός «σκληρού πυρήνα» της πλειοψηφούσας παράταξης να αποτρέψει με κάθε μέσο την αναζωογονηση, την επικερδή και  επωδελή εκμετάλλευση του χώρου προς όφελος των Καλαμαριωτών

Η ΡΕΚΚ, δηλώνει ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια αναζωογόνησης του “REMEZZO” ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια διεκδικώντας η δημοτική επιχείρηση της ΔΕΤΕΚ να είναι ανοιχτή σε όλους τους δημότες
Επισυνάπτεται η παρέμβαση το εκπροσώπου της ΡΕΚΚ στο ΔΣ

                        Καλαμαριά, 4.6.2018
                        Από το Γραφείο Τύπου




Αίτημα προς Δ.Σ. της ΔΕΤΕΚ για άνοιγμα την θερινή περίοδο του Remezzo chocolaterie.
Η παρέμβαση μου έχει να κάνει με την άδικη και καθόλου τεκμηριωμένη απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΔΕΤΕΚ να μην ανοίξει φέτος την θερινή περίοδο το Remezzo chocolaterie, ένας υπέροχος χώρος που δίκαια χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο μπαλκόνι της Θεσσαλονίκης που προσφέρει στους θαμώνες ανεμπόδιστη θέα στην θάλασσα και στον πανέμορφο Όλυμπο που βρίσκεται στο βάθος.
Στην πραγματικότητα όλος ο χώρος του Remezzo είναι η ναυαρχίδα της ΔΕΤΕΚ, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε την αξία του και να το αναπτύξουμε προς όφελος των πολιτών και της ΔΕΤΕΚ, ειδικά τώρα που πρέπει να δώσουμε αγώνα με νύχια και με δόντια για να παραμείνει όλο το Remezzo μέσω της ΔΕΤΕΚ στον έλεγχο του Δήμου και των πολιτών και να εξαιρεθεί από την ιδιωτικοποίηση.
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν και το Remezzo αποτελεί ένα διαμάντι στα χέρια της ΔΕΤΕΚ, κάποιοι με “επιστημονικό” τρόπο υπονομεύουν κάθε προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση. Τα οικονομικά δεδομένα για την περσινή πορεία του Remezzo chocolaterie, που ζήτησα και πήρα από το λογιστήριο καταδεικνύουν την οικονομική δυναμική του χώρου και τις τεράστιες δυνατότητες εάν βέβαια υπάρξει σωστή οικονομική διαχείριση της επιχείρησης.
Η λειτουργία του την περσινή θερινή περίοδο ήταν πολύ θετική, πέτυχε 92320 ευρώ συνολικά Ακαθάριστα Έσοδα μόνο μέσα σε 5 μήνες, άρα το επιχείρημα ότι δεν είναι βιώσιμη δεν ευσταθεί και το μεγάλο κόστος λειτουργίας είναι πρόβλημα κακής διαχείρισης. Οι δαπάνες μπορούν να κανονιστούν έτσι ώστε με ορθολογικό τρόπο και διαφάνεια να περιορίσουν το κίνδυνο να έχουμε ζημία.
Θα μπορούσε η επιχείρηση αυτή την θερινή περίοδο και με σχεδιασμό όλο το χρόνο να λειτουργεί ως self service με πολύ λιγότερο κόστος και βέβαια η αναλογία του διοικητικού κόστους που προστίθεται στο συνολικό κόστος της επιχείρησης δεν έχει σχέση με το πραγματικό διοικητικό κόστος της λειτουργίας του Remezzo chocolaterie. Το συνολικό λειτουργικό κόστος της ΔΕΤΕΚ θα υφίστανται και χωρίς τη λειτουργία του Remezzo chocolaterie και το μέγεθός του θα φαίνεται ακόμα πιο αδικαιολόγητο εάν δεν λειτουργήσει η επιχείρηση. Η δυνατότητα ετήσιας λειτουργίας του Remezzo chocolaterie θα μπορούσε να συνδεθεί με πολιτιστικές δραστηριότητες στον ίδιο χώρο αλλά και με το πλεονέκτημα που έχει να επικοινωνεί με την αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Remezzo που φιλοξενεί καλλιτέχνες και επισκέπτες. Ακόμη τα οικονομικά αποτελέσματα δεν πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο της επιχείρησης, η ΔΕΤΕΚ ως δημοτική επιχείρηση του δήμου Καλαμαριάς πρέπει να έχει έναν κοινωνικό ρόλο πιο κοντά στα συμφέροντα των πολιτών. Στις αποφάσεις θα πρέπει να προσμετράται η δυνατότητα μας να προσφέρουμε δουλειά σε άνεργους συμπολίτες μας. Ακόμη θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν τη θερμή επιθυμία πολλών συμπολιτών μας να δουν το χώρο ανοιχτό και να μπορούν να τον απολαύσουν. Νομίζω ότι ελάχιστη υποχρέωση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΤΕΚ είναι να αναζητήσει λύσεις για να ανοίξει το Remezzo chocolaterie και όλος ο χώρος του Remezzo. Αυτό θέλει πίστη σοβαρό σχέδιο και προσπάθεια. Στόχος μας πρέπει να είναι να ξαναζωντανέψουμε όλο το Remezzo, να αποδείξουμε ότι μπορούμε να το έχουμε βιώσιμο, τη στιγμή που παραχωρείται στη ΔΕΤΕΚ δωρεάν χωρίς ενοίκιο. Και σαν δήμος Καλαμαριάς να έχουμε ενισχυμένα επιχειρήματα ότι το Remezzo μπορεί να γίνει πολυχώρος πολιτισμού και αναψυχής με βιώσιμη λειτουργία. Αυτά όλα για να συμβούν πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για περισσότερη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στην λειτουργία της ΔΕΤΕΚ. Να μην υποβαθμίζουμε συνεχώς το ρόλο το διοικητικού συμβουλίου, οι αποφάσεις να λαμβάνονται συλλογικά. Θα πρέπει να γίνονται διαφανείς διαγωνισμοί για να πετυχαίνουμε τις χαμηλότερες τιμές βοηθώντας με αυτό τον τρόπο τη βιωσιμότητα της ΔΕΤΕΚ. Ακόμη θα πρέπει να συνεχίσουμε την τεχνολογική αναβάθμιση της επιχείρησης που θα βοηθούν στον έλεγχο της ροής των εμπορευμάτων και της πληροφόρησης. Και βέβαια να έχουμε επεξεργασθεί ένα συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο που θα δίνει βιωσιμότητα και προοπτικη στη ΔΕΤΕΚ και θα καθιστά το Δήμο Καλαμαριάς πρωταγωνιστη στον έλεγχο του παραλιακού μετώπου.
Καργάκης Στέφανος
Μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΤΕΚ
17/05/2018


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!