Super League: Πρωτάθλημα με 16 ομάδες του χρόνου, πλέι οφ και πλέι άουτ


Ο Ιούνιος βρίσκεται στα μέσα, αλλά κανείς δεν γνωρίζει ακόμη με ποιους όρους θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα.

Μέχρι στιγμής το πιο... εφικτό πλάνο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες αναφέρει ότι τη νέα σεζόν θα αρχίσει το πρωτάθλημα με 16 ομάδες. Μετά το τέλος των 30 αγωνιστικών θα διεξαχθούν πλέι οφ και πλέι άουτ. Στα πλέι οφ θα συμμετάσχουν οι ομάδες από την 1η έως την 6η θέση, με στόχο την ανάδειξη του πρωταθλητή και τις ομάδες που θα βγουν στην Ευρώπη. Στα πλέι άουτ για την αποφυγή του υποβιβασμού θα συμμετάσχουν οι ομάδες από την 9η έως την 14η θέση της κανονικής περιόδου. Σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα μένουν στη μεγάλη κατηγορία η 1η και η 2η ομάδα (δηλαδή η 9η και η 10η τελικά). Η 15η και η 16η ομάδα μαζί με τις υπόλοιπες τέσσερις υποβιβάζονται στη νέα κατηγορία που δημιουργείται, τη Super League 2.
Στο τέλος του θα μείνουν 12 (πιθανότατα 10+2 που θα ανέβουν από τη Football League) και με αυτές τις 12 ομάδες αναμένεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της σεζόν 2019/20. Με δύο γύρους για την ανάδειξη πρωταθλητή και ευρωπαϊκών εισιτηρίων, πλέι οφ και πλέι άουτ.
Θα δημιουργηθεί για τη σεζόν 2019/20 η νέα κατηγορία Super League 2, με τη συμμετοχή 12 ομάδων. Ο πιο πιθανός συνδυασμός (6+6), δηλαδή έξι ομάδες από τη Super League της εφετινής σεζόν και έξι από τη Football League. Παράλληλα θα υπάρχει και η Football League, με τη συμμετοχή 12 ομάδων από τη σεζόν 2019/20. Το εναλλακτικό θέλει τις ομάδες να αυξάνονται στις 20 για τη Super League την προσεχή περίοδο.
Εκλογή προέδρου
Την επόμενη Πέμπτη, 21 Ιουνίου, στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί κρίσιμο Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League. Τα βασικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι η εκλογή Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του Δ.Σ. λόγω επικείμενης λήξης της θητείας των Γιώργου Στράτου και Χρήστου Δάρα και η ενημέρωση των Μελών του Δ.Σ. για τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, για το θέμα της αναδιάρθρωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 21/06/2018 στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.
Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:
1/ Εκλογή Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του Δ.Σ. (λόγω επικείμενης λήξης της θητείας των κ.κ. Γ. Στράτου και Χ. Δάρα).
2/ Ενημέρωση των Μελών του Δ.Σ. από τον κ. Χ. Δάρα & τον Δ/ντα Σύμβουλο κ. Β. Γκαγκάτση για τη συνάντησή τους με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη για θέματα αναδιάρθρωσης του Πρωταθλήματος.
3/ Επικύρωση βαθμολογιών Πρωταθλημάτων Υποδομής.
4/ Διάφορα:
Διενέργεια διαγωνισμού για την ασφάλιση ποδοσφαιριστών.
Επιλογή επίσημης μπάλας Πρωταθλήματος Super League ΣΟΥΡΩΤΗ, 2018 – 2019
Ανανέωση σύμβασης παροχής υπηρεσιών οδικής μεταφοράς διαιτητών.
Ανανέωση σύμβασης για την παροχή φωτογραφικών υπηρεσιών αγώνων Super League.
Διενέργεια διαγωνισμού για την παροχή δικαιωμάτων συλλογής συλλεκτικών αυτοκόλλητων Πρωταθλήματος Super League ΣΟΥΡΩΤΗ.
Επιλογή εταιρείας καθαρισμού».

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!