Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με εισήγηση του Προέδρου Γ. Πατούλη για 10 συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της Ένωσης για την ανακούφιση των πυροπαθών της Αττικής


Λογαριασμός αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ για τους πυροπαθείς
«ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΙΒΑΝ GR90 0110 1510 0000 1510 0284 874» ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Η Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού ενωμένη πάνω από κόμματα και παρατάξεις με ομοψυχία λαμβάνει συγκεκριμένες αποφάσεις με στόχο την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των πυροπαθών
Η στήριξη παιδιών πυροπαθών, η διάθεση ποσού από ίδιους πόρους ύψους  600 χιλιάδων ευρώ, η διάθεση μέσω ΚΑΠ 1,5 εκατ. ευρώ, η δημιουργία λογαριασμού αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ για τους πυροπαθείς, η εξασφάλιση επιπλέον μηχανικών και η εκπόνηση μελέτης για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των 10 βασικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ομόφωνα η ΚΕΔΕ μετά από εισήγηση του Προέδρου Γ. Πατούλη κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. στη Ραφήνα.

Όπως επισήμανε ο Γ. Πατούλης, προτεραιότητα της ΚΕΔΕ είναι η έμπρακτη συμπαράσταση στους συμπολίτες μας που έχουν προβλήματα καθώς και η ουσιαστική υποστήριξη των δήμων που επλήγησαν.
«Η Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού, ενωμένη πάνω από κόμματα και παρατάξεις και με ομοψυχία, λαμβάνει συγκεκριμένες αποφάσεις με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πυροπαθών. Η σκέψη μας βρίσκεται στους ανθρώπους που χάθηκαν και στις περιουσίες τους που έγιναν στάχτη σε μία νύχτα. Βρισκόμαστε στην επόμενη ημέρα και χρειάζεται να δούμε με συγκεκριμένα βήματα πώς θα βοηθήσουμε».
Να σημειωθεί ότι τη πρωτοβουλία να πραγματοποιηθεί η έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στη Ραφήνα χαιρέτισε ως θετική το σύνολο των παρατάξεων που ήταν παρούσες σε αυτή. Ο Γ. Πατούλης σχολιάζοντας ανακοινώσεις αυτοδιοικητικών στελεχών που καυτηριάζουν πρωτοβουλίες συναδέλφων τους επισήμανε ότι πρόκειται για ατυχείς δηλώσεις οι οποίες αποτελούν παραφωνίες, τις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα και η Αυτοδιοίκηση.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε στην κινητοποίηση της δημοτικής αρχής της Ραφήνας – Πικερμίου, επισημαίνοντας τις επίπονες προσπάθειες που καταβλήθηκαν και καταβάλλονται για την αντιμετώπιση της τρομερής καταστροφής που προκάλεσε η φονική πυρκαγιά.

Γ. Πατούλης: Αναγκαία η συγκέντρωση χρημάτων για τους πυροπαθείς -Σημαντική η επάρκεια τροφίμων, νερού, φαρμακευτικού υλικών και ειδών πρώτης ανάγκης  
Ο Γ. Πατούλης απευθυνόμενος σε όλους τους συναδέλφους αιρετούς, τους ζήτησε να συμβάλλουν με προσωπικό και οχήματα στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι πληγέντες δήμοι για την αποκατάσταση των ζημιών και επανέλαβε την έκκληση να μην αποστέλλονται άλλα τρόφιμα, νερά και ρούχα, αλλά να καταβάλλονται χρήματα. Στις βασικές ανάγκες είναι επίσης φακοί και συγκεκριμένο φαρμακευτικό υλικό.
«Είναι συγκινητική η προσφορά των συμπολιτών μας για τους πληγέντες και τους ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκρισή τους η οποία είχε ως συνέπεια να συγκεντρωθεί τεράστια ποσότητα τροφίμων, νερού, φαρμακευτικού υλικών και ειδών πρώτης ανάγκης. Η ΚΕΔΕ άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό αλληλεγγύης για όσους θέλουν να βοηθήσουν τους πυροπαθείς. Με διαφάνεια θα αποδοθεί και το τελευταίο ευρώ στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη».
Οι  Πρωτοβουλίες της Ένωσης για την ανακούφιση των πυροπαθών της Αττικής
Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει άμεσα η Ένωση είναι οι παρακάτω:
  1. Η ΚΕΔΕ θα διαθέσει άμεσα το ποσό των 600.000 ευρώ στους δήμους Ραφήνας – Πικερμίου, Μαραθώνα και Μεγαρέων. Η κατανομή, σύμφωνα με την εισήγηση, είναι 200 χιλιάδες ευρώ για τον κάθε δήμο. Τα ποσά αυτά θα δοθούν μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων κατά προτεραιότητα, σε οικογένειες που καταστράφηκε η πρώτη κατοικία τους.
  2. Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για τη στήριξη των πυροπαθών προτείνει να αποδεσμευθεί και να διατεθεί από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους 1,5 εκατ. Ευρώ. (500 χιλιάδες ευρώ για κάθε ένα από τους παραπάνω δήμους).
  3. Η ΚΕΔΕ άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό αλληλεγγύης για όσους θέλουν να βοηθήσουν τους πυροπαθείς. Το ποσό θα αποδοθεί σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις τοπικές αρχές στους πυροπαθείς της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής. Ο λογαριασμός αλληλεγγύης έχει ανοιχθεί στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
«ΚΕΔΕ- ΙΒΑΝ GR90 0110 1510 0000 1510 0284 874» ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

  1. Η ΚΕΔΕ απευθύνει αίτημα προς Δημάρχους να φιλοξενήσουν σε κατασκηνώσεις των Δήμων παιδιά πυροπαθών και να τους παράσχουν ψυχολογική υποστήριξη.
  2. Διάθεση κλιμακίου μηχανικών στους πυροπαθείς δήμους σε συνεργασία με το ΤΕΕ και τον Πρόεδρό της Γ. Στασινό. Στόχος είναι η ταχύτερη αυτοψία και καταγραφή οικοσκευών προκειμένου να γίνει άμεσα η απόδοση των αποζημιώσεων στους πληγέντες.
  3. Η ΚΕΔΕ, εφόσον κριθεί αναγκαίο θα προχωρήσει στην άμεση εκπόνηση μελέτης για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων στις περιοχές που επλήγησαν.
  4. Μέσω του γραφείου απόδημου ελληνισμού της ΚΕΔΕ εξετάζονται τρόποι και διαδικασίες στήριξης παιδιών πυροπαθών.
  5. Η ΚΕΔΕ διατυπώνει το αίτημα προς τις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου Οικονομικών οι φορολογικές δηλώσεις των πολιτών που επλήγησαν να μην υποβληθούν την τρέχουσα, αλλά την επόμενη φορολογική περίοδο
  6. Να δοθεί η δυνατότητα στους πληγέντες δήμους με νομοθετική ρύθμιση να παραμείνουν σε λειτουργία και το επόμενο διάστημα της θερινής περιόδου οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί των περιοχών που επλήγησαν, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
  7. Διάθεση κονδυλίων μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών για την αποκατάσταση των υποδομών που έχουν καταστραφεί.
Κατά την ενημέρωση που έκανε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επισήμανε ότι ήδη επικοινωνούν μαζί του εκπρόσωποι της ομογένειας οι οποίοι ρωτούν με ποιο έμπρακτο τρόπο μπορούν να βοηθήσουν. Ενδεικτικά ανέφερε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης Βασίλη Παπαστεργιάδη, ο οποίος του έκανε γνωστή την πρόθεσή του να διαθέσει συγκεκριμένο ποσό. Επίσης αντίστοιχη επικοινωνία έγινε και με το Γενικό Γραμματέα των Δήμων της Κύπρου.
Αίτημα δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου για παροχή υλικοτεχνικής βοήθειας και προσωπικού
Ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς κατά τη παρέμβασή του στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, υπογράμμισε ότι η ανταπόκριση των συναδέλφων του δημάρχων ήταν από τη πρώτη στιγμή άμεση και ευχαρίστησε τη ΚΕΔΕ και τον Πρόεδρο προσωπικά για την έμπρακτη συμπαράσταση.  Όπως υπογράμμισε ο δήμος έχει ανάγκη από οδηγούς που θα βοηθήσουν τους συναδέλφους στους στις 24ωρες βάρδιες, καθώς και από οχήματα που θα συμβάλλουν στην απομάκρυνση υλικών από τα οδικά δίκτυα που έχουν καταστραφεί.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!