Βρασνά, 15 ημέρες μετά τον Αρμαγεδδώνα -Τι απέγινε η... πισίνα που ξεριζώθηκε [εικόνες]


Δεκαπέντε ημέρες μετά την καταστροφή από τη νεροποντή στα Βρασνά, η εικόνα λίγο έχει αλλάξει.

Ηταν ξημερώματα της 28ης Ιουνίου όταν μια δυνατή καταιγίδα προκάλεσε τεράστια καταστροφή στα Βρασνά. 
Η ορμή του νερού ήταν τέτοια που... ξερίζωσε ακόμη και μια πισίνα, δρόμοι... εξαφανίστηκαν, οι υπόγειοι αγωγοί βγήκαν στην επιφάνεια, η παραλία... διαλύθηκε, οι αυλές των σπιτιών και οι δρόμοι γέμισαν με χώματα και μπάζα.
Μάντρες κατέρρευσαν, ενώ και ένα σπίτι υπέστη ανεπανόρθωτες ζημιές, καθώς προφανώς υποχώρησε το έδαφος και γκρεμίστηκε.
Εντύπωση είχε προκαλέσει η εικόνα ενός αυτοκινήτου που παρασύρθηκε από τα νερά, κατέληξε στην παραλία και βούλιαξε στην άμμο και ενός ακόμη που θάφτηκε μέσα στη λάσπη.
Το Sooc βρέθηκε χθες και σήμερα στα Βρασνά και αποτύπωσε με το φακό του την κατάσταση 15 ημέρες σχεδόν μετά την καταστροφή.
Οι κάτοικοι και τα συνεργεία έχουν απομακρύνει τα χώματα και τα μπάζα, ενώ στο σπίτι με την πισίνα που ξεριζώθηκε έχουν αρχίσει εργασίες αποκατάστασης. Χαλάσματα παραμένει το σπίτι που γκρεμίστηκε, ενώ ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές που είχαν υποστεί οι δρόμοι.
Τα αυτοκίνητα που καταστράφηκαν από την νεροποντή κατέληξαν παλιοσίδερα.
Οι κάτοικοι πάντως επισκέπτονται την παραλία για τις βουτιές τους, προσπαθώντας να επιστρέψουν στους κανονικούς ρυθμούς, αν και μένουν ακόμη πολλά να γίνουν.
Εργασίες αποκατάστασης στο σπίτι με την πισίνα που ξεριζώθηκεΕπιδιόρθωση των ζημιών μετά την καταστροφήΜένουν ακόμη πολλά να γίνουνΑκόμη προσπαθούν να διώξουν τις λάσπες από τους δρόμουςΗ κατεστραμμένη παραλία των ΒρασνώνΟι κάτοικοι ωστόσο συνεχίζουν τις βουτιές τουςΜια διαλυμμένη παραλίαΤο σπίτι αυτό καταστράφηκε ολοσχερώς από την καταιγίδα στα τέλη του ΙουνίουΗ νεροποντή κατέστρεψε και δρόμους, έβγαλε στην επιφάνεια αγωγούςΑυτοκίνητα από τη νεροποντή κατέληξε στη θάλασσα και σήμερα έγινε... παλιοσίδεραΓια κάποιες οικογένειες οι καταστροφές ήταν τεράστιεςΟι κάτοικοι προσπαθούν να επανέλθουν στους φυσιολογικούς ρυθμούς της ζωής τουςΤο σπίτι που καταστράφηκε παραμένει χαλάσματαΗταν τέτοια η ορμή του νερού που το... ξερίζωσεΖημίες υπέστησαν και αποθήκες στην περιοχήΗ παραλία σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα αυτή, πριν την καταστροφήΤα φουσκωτά παιχνίδια περιμένουν τα παιδιά, η ζωή προσπαθεί να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούςΟι κάτοικοι επισκέπτονται την παραλία για τις βουτιές τουςΚαι απολαμβάνουν τα μπάνια τους, προσπαθώντας να ξεχαστούν από την καταστροφή που τους βρήκε
Φωτογαφίες: Sooc-Konstantinos Tsakalidis 

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!