17ο Ενημερωτικό με θέμα τοποθετήσεις με κλειστά σχολεία του αιρετού του ΠΥΣΔΕ ΔΥΤ.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, Βαγγέλη (Άκη) Λουκά


17ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΘΕΜΑ:ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
              του αιρετού του ΠΥΣΔΕ ΔΥΤ.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, Βαγγέλη (Άκη) Λουκά
              
           
   Συναδέλφισσες /συνάδελφοι,
Με την 100933/Ε3/19-06-2018  εγκύκλιο του ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ, με θέμα : Προγραμματισμός ενεργειών με σκοπό την ομαλή έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς, ζητήθηκε από υπηρεσιακά συμβούλια να γίνουν όλες οι τοποθετήσεις μέχρι τέλος Ιουλίου.
Η εκτίμησή μας είναι ότι με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη χρονική στιγμή είναι πρακτικά αδύνατον να γίνουν οι τοποθετήσεις, γιατί υπάρχουν πολλά προβλήματα. Συγκεκριμένα :
·         Στις 29-6-2018 έγιναν κατανομές και έχουν ορισθεί υπεράριθμοι. Η εκκρεμότητα της έγκρισης ή μη των ολιγομελών τμημάτων, δημιουργεί αμφιβολίες στις υπεραριθμίες.
·         Δεν είναι γνωστές ακόμη οι άδειες ,3μηνες, 9μηνες, άνευ αποδοχών κ.λ.π , οπότε μια σειρά από λειτουργικά κενά δεν είναι γνωστά και επηρεάζουν τις υπεραριθμίες.
·         Αν τοποθετηθούν οι υπεράριθμοι ( με τα παραπάνω προβλήματα) θα πρέπει να παρουσιασθούν στις σχολικές μονάδες να αναλάβουν, να γίνουν κατανομές να δοθούν κενά για να τοποθετηθούν όσοι βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ. Πως θα γίνει αυτό με κλειστά σχολεία;
·         To παραπάνω πρόβλημα μεταφέρεται και μεγεθύνεται σε πιθανές τοποθετήσεις, εκπαιδευτικών που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ.
·         Πως θα γίνουν οι διαθέσεις των εκπαιδευτικών για συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου;
·         Πως θα ορισθούν τα κενά για να τοποθετηθούν οι αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΔΕ και να γίνουν και οι αποσπάσεις εντός ΠΥΣΔΕ;
·         Υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες με αποσπάσεις σε φορείς και η δεύτερη φάση αποσπάσεων σε ΠΥΣΔΕ /ΠΥΣΠΕ.
     Τα παραπάνω είναι μερικά από τα προβλήματα που δεν επιτρέπουν να προχωρήσει η διαδικασία των τοποθετήσεων. Διαφορετικά θα έχουμε παραβιάσεις των εργασιακών μας δικαιωμάτων, και οι υπηρεσιακές μεταβολές θα γίνουν σε καθεστώς αδιαφάνειας και θα αμφισβητηθούν από όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο. 

ΠΡΟΣΟΧΗ
Οι εκπαιδευτικοί του ΠΥΣΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, πρέπει να παρακολουθούν καθημερινά τις ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε Δυτ. Θεσσαλονίκης, όπου αιφνιδιαστικά από τη Πέμπτη 12-7 έως Δευτέρα 16-7-2018 έχουν κληθεί για δήλωση τοποθέτησης, οι  αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί των ΣΜΕΑΕ, και επίσης  οι εκπαιδευτικοί  που θέλουν να αποσπαστούν  στα Διαπολιτισμικά σχολεία.
Σχετική ανακοίνωση υπάρχει στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης.
Η ΠΡΌΤΑΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ, ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΊ ΣΤΗΝ ΕΠΌΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ και  συνοπτικά είναι η παρακάτω:
Να γίνουν προσωρινές τοποθετήσεις των αποσπασμένων σε πραγματικά λειτουργικά κενά.
Την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου να επεξεργασθεί το ΠΥΣΔΕ όλα τα δεδομένα και να ανακοινώσει ένα σφιχτό πρόγραμμα εργασιών, όπου σε 15 μέρες να ολοκληρωθούν όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές, με πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα.



η επόμενη (24η)Συνεδρίαση του 
 ΠΥΣΔΕ  ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ορίσθηκε την Τρίτη   17-07-2018  ΩΡΑ 09.30
                     

Θέματα ημερήσιας διάταξης
Θέμα 1o:  Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών
Θέμα 2ο:  Αναγνώριση προϋπηρεσίας για βαθμολογική εξέλιξη εκπαιδευτικών
Θέμα 3ο:  Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Διαπολιτισμικά σχολεία της Διεύθυνσης  Δ.Ε Δυτικής Θεσσαλονίκης για το διδακτικό έτος 2018-2019
Θέμα 4ο:   Τοποθετήσεις αποσπασμένων εκπαιδευτικών από άλλα ΠΥΣΔΕ σε
                    Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και  Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. της Διεύθυνσης Δ.Ε Δυτικής Θεσσαλονίκης
                       για το διδακτικό έτος 2018-2019.
Θέμα 5ο:    Εξέταση αιτήσεων ενστάσεων εκπαιδευτικών.
Θέμα 6ο:    Ονομαστικός χαρακτηρισμός λειτουργικά υπεραρίθμων εκπαιδευτικών
                      κατά σχολική μονάδα, κατά κλάδο και ειδικότητα της Διεύθυνσης Δ.Ε.
                         Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Θέμα 7ο: Υπολογισμός λειτουργικών κενών, κατά κλάδο και ειδικότητα, του διδακτικού προσωπικού των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, για το διδακτικό έτος 2018-2019.

                                                
                                                               Με εκτίμηση
Βαγγέλης  ( Άκης)  Λουκάς
Αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ ΔΥΤ.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΚΥΣΔΕ
6974320189-6949565208
Εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο
των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων
ΣΥΝΕΚ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    15-07-2018


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!