Απαισιόδοξος ο Κουβέλης για την απελευθέρωση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών


Απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο Φώτης Κουβέλης για το ενδεχόμενο να απελευθερωθούν άμεσα οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί, που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης.

Μάλιστα, μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας αποκάλυψε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν, στην επικοινωνία που είχε πρόσφατα με τον Αλέξη Τσίπρα, παρέπεμψε το θέμα για το μέλλον.
Οταν ρωτήθηκε αν περιμένει αλλαγές στην συμπεριφορά της Αγκυρας και απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μετά την επανεκλογή Ερντογάν, ο κ. Κουβέλης απάντησε: «Δυστυχώς όχι» και εκτίμησε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει την στρατηγική έντασης για δύο βασικούς λόγους.
«Ο πρώτος αφορά το γεγονός ότι η κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής αλλά και της ένταξης σε επίπεδο πρακτικής από την πλευρά της Τουρκίας εις βάρος της χώρας μας δεν αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο την προεκλογική δραστηριότητα στην γείτονα χώρα.
Ηταν απόλυτα ενταγμένες σε ένα στρατηγικό στόχο της Τουρκίας; Ποιος είναι αυτός; Να δημιουργήσει – έτσι θεωρεί – θέματα που υπάρχουν με την Ελλάδα και τα οποία έχουν λυθεί με απόλυτη σαφήνεια από τις Διεθνείς Συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο, με στόχο να θέσει την χώρα μας σε ένα τραπέζι διαλόγου για το Αιγαίο, την κυπριακή ΑΟΖ και όποιο άλλο θέμα έχει συμπεριλάβει στις επεκτατικές διεκδικήσεις της.
Ο δεύτερος λόγος αφορά το γεγονός ότι ο Ερντογάν συνεργάστηκε όλη την προηγούμενη περίοδο, αλλά και προεκλογικά και θα συνεργαστεί και μετεκλογικά, με το πιο ακραίο εθνικιστικό κομμάτι της τουρκικής πολιτικής σκηνής. Τους γκρίζους λύκους. Κατά συνέπεια, ακόμη και αν ήθελε που δεν το πιστεύω – τώρα είναι υποχρεωμένος να υιοθετήσει και πάλι εθνικιστική και επιθετική στάση απέναντι στην χώρα μας».
Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για τον χρόνο της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών, ενώ σημείωσε ότι ακόμα δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και τόνισε ότι ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε απρόθυμος να λήξει την κράτηση κατά την συνομιλία του με τον κ. Τσίπρα.
«Για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας στελεχών δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη. Ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα στον Τούρκο πρόεδρο την επόμενη της εκλογής του, αλλά η απάντηση που έλαβε παραπέμπει το θέμα στο μέλλον. Ευελπιστώ στο προσεχές», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!