Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού στηρίζει τους πληγέντες: Κάνει παγκόσμια καμπάνια υπέρ της Ελλάδας


Παγκόσμια καμπάνια ενίσχυσης του ελληνικού τουρισμού, με σύνθημα #TravelEnjoyRespect (Https://twitter.com/UNWTO/status/1022492251895803905), ξεκίνησε σήμερα (Παρασκευή 27/7) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

Καλεί δε τους παγκόσμιους ταξιδιώτες, όχι μόνο να ταξιδέψουν φέτος στην Ελλάδα, αλλά και να δαπανήσουν περισσότερο, προκειμένου να στηρίξουν έμμεσα τους πληγέντες.
Ανάλογο μήνυμα υποστήριξης του ελληνικού τουρισμού απηύθυνε η δούκισσα του Γιορκ Σάρα Φέργκιουσον στη Βρετανία σε συνάντηση που είχε χθες με την υπουργό Τουρισμού: https://youtu.be/0gIrdrhk7dc.
Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, η ένωση τουριστικών πρακτόρων Μεγάλης Βρετανίας ABTA, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ Βρετανίας και Ιρλανδίας, ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή τους Βρετανούς ταξιδιώτες ότι το κέντρο της Αθήνας και οι όλοι οι ελληνικοί προορισμοί που ταξιδεύουν Βρετανοί είναι απόλυτα ασφαλείς και δεν επλήγησαν από πυρκαγιές. Όπως ενημέρωσε η Βρετανική Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, δεν σημειώθηκε καμία ακύρωση από τη Βρετανία ή μεταβολή, και όλα βαίνουν βάση τον αρχικό προγραμματισμό.

Αντίστοιχα η ρωσική ATOR, κατόπιν συντονισμού με τον ΕΟΤ Ρωσίας και ΚΑΚ, ανακοίνωσε ότι κανείς Ρώσος τουρίστας δεν απειλήθηκε από τις πυρκαγιές στα προάστια της Αθήνας. Ενώ ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει καμία ακύρωση για τα δημοφιλή τουριστικά θέρετρα. Η ένωση των ρωσικών tour operators επισημαίνει ότι ο λόγος που δεν έχουν υπάρξει ακυρώσεις προς την Ελλάδα είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των Ρώσων κατευθύνονται στα νησιά, όπως η Ρόδος, η Κως, η Κρήτη και η Κέρκυρα. Επίσης, επισημαίνουν ότι η εικόνα των πωλήσεων δεν έχει επηρεαστεί από τις πυρκαγιές.

Η γερμανική ένωση ταξιδιωτικών πρακτόρων DRV, επίσης, ανακοίνωσε ότι ουδείς Γερμανός έχει μεταβάλει ή ακυρώσει τις φετινές του διακοπές στην Ελλάδα λόγω των πυρκαγιών. Επιπλέον, αναφέρει ότι η Ελλάδα παρέμεινε και τον Ιούλιο με διαφορά η δεύτερη δημοφιλέστερη επιλογή των Γερμανών το 2018 από την τρίτη Τουρκία, όπως τον Ιούνιο, καταγράφοντας διψήφια αύξηση των κρατήσεων, άνω του 13%, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ανάλογη εικόνα και από τη Γαλλία, όπου αναφορές στον Τύπο τονίζουν ότι οι πυρκαγιές δεν επηρέασαν τον γαλλικό τουρισμό στην Ελλάδα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!