Πλάνα που κόβουν την ανάσα -Κόσμος στη θάλασσα, διασώσεις μεσοπέλαγα [βίντεο]


Πλάνα που κόβουν την ανάσα, διασώσεις που έγιναν με τις φλόγες να απειλούν ζωές.

Εικόνες διάσωσης ανθρώπων μέσα στη θάλασσα στο Μάτι οι οποίοι βρίσκονταν κοντά στη φρεγάτα «Έλλη», αλλά και από άλλα πλωτά μέσα έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Το Πολεμικό Ναυτικό έκανε τιτάνιες προσπάθειες αυτές τις μέρες για να σώσει τους πολίτες που κινδύνευσαν. Την Τετάρτη η «Έλλη» αντικαταστάθηκε από τη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» η οποία συνεχίζει να συντονίζει τις επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή.
Όλα τα πλωτά μέσα έσωσαν περίπου 700 άτομα που απειλήθηκε η ζωή τους.
Η νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων από τη φονική πυρκαγιά που έπληξε την Αττική.
Ο τραγικός απολογισμός από την πύρινη λαίλαπα είναι 81 νεκροί, καθώς την Τετάρτη άφησε την τελευταία του πνοή ένας από τους τραυματίες που νοσηλευόταν.
Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στα Γεράνεια Ορη, στην Κινέτα, η εικόνα είναι βελτιωμένη, καθώς σύμφωνα με την πυροσβεστική ανακόπηκαν τα μέτωπα προς τους Αγίους Θεοδώρους και το Λουτράκι.
Η μάχη όμως με τις φλόγες θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα και στην περιοχή θα επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 13 οχήματα ΟΤΑ, 10 βυτιοφόρα και πέντε μηχανήματα έργου. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ρίψεις νερού πραγματοποίησαν εκ περιτροπής συνολικά 14 ελικόπτερα και 11 αεροσκάφη.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!