Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος: Ενημερωτική εκδήλωση στη Σαμοθράκη με θέμα "Ι.Φ.Π. Ψαρόθερμα- Προοπτικές Ανάπτυξης"

Το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο «Νικόλαος Φαρδύς» στη χώρα της Σαμοθράκης με θέμα Ι.Φ.Π Ψαρόθερμα – Προοπτικές ανάπτυξης. Ομιλητής ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας κ.Δανάς Μάρκος ενώ καίριες παρεμβάσεις έκαναν ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ.Βίτσας Αθανάσιος, ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωπος του Δήμου Σαμοθράκης στο ΔΣ του ΣΔΙΠΕ κ.Παναγιώτης Παπάς και ο αντιδήμαρχος κ.Χρήστος Πρόξενος.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης αναλύθηκαν σε βάθος φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τις Ελληνικές Ιαματικές πηγές και βέβαια τον Δήμο Σαμοθράκης που διαχειρίζεται τον Ιαματικό Φυσικό Πόρο Ψαρόθερμα.
Πιο συγκεκριμένα αναπτύχθηκαν οι αναγνωρίσεις των φυσικών πόρων ως ιαματικών δεδομένου του ότι η διαδικασία για τον Δήμο της Σαμοθράκης βρίσκεται στο τέλος της, η λήψη του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας, η χρηματοδότηση της ανακαίνισης των εγκαταστάσεων, η Υπουργική απόφαση για την διανομή των Ιαματικών Φυσικών Πόρων, η σχέση με τον ΕΟΠΥΥ, η Ευρωπαϊκή οδηγία 24/2011 για την διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη και η εφαρμογή της στην Ελλάδα, η επαφή με την τεχνογνωσία του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ιστορικών Λουτροπόλεων, τα προεδρικά διατάγματα για την κατοχύρωση των ζωνών προστασίας, η δημιουργία ολοκληρωμένου θερμαλιστικού προϊόντος μέσα στην ΜΙΘ ή ΚΙΤ-Θ και η ένταξη του στο υπέροχο τουριστικό προϊόν της Σαμοθράκης.
Στο τέλος της ενημερωτικής εκδήλωσης, η οποία διήρκησε περίπου 3 ώρες, συμφωνήθηκε η συνέχιση της έντονης δραστηριότητας των στελεχών του Δήμου Σαμοθράκης με την συνεργασία του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχημένα ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη της Ιαματικής πηγής της Σαμοθράκης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!