Φίλης: Η χώρα παραμένει αποικία χρέους -Δεν θα είναι εύκολη η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας


«Το τοπίο μέχρι τις εκλογές θα αλλάξει. Αλλάζει ήδη, με τη συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων που ανοίγονται μετά το τέλος των δανειακών συμβάσεων τον Αύγουστο, αλλά και τις επιβεβλημένες διορθωτικές κινήσεις στην πολιτική μας», δήλωσε ο Νίκος Φίλης.

Η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας «για μια χώρα που παρά τα σημαντικά βήματα, παραμένει αποικία χρέους, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση», τόνισε ο πρώην υπουργός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα». «Θα απαιτήσει συγκρούσεις και πρέπει από τώρα να είμαστε έτοιμοι να τις δώσουμε με επιτυχία», συμπλήρωσε.
Την περίοδο μετά την έξοδο, με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, πρέπει να δώσουμε τη μάχη για την υπέρβαση της λιτότητας και για την ακύρωση και την αντιστροφή των πιο επαχθών μνημονιακών καταναγκασμών, όπως οι εργασιακές σχέσεις, οι μισθοί, οι συντάξεις και το αφορολόγητο, σημείωσε ακόμη ο κ. Φίλης.
Πρώτιστο καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε, είναι η επανασυσπείρωση του κόσμου της Αριστεράς και όλων των προοδευτικών πολιτών.
«Δίπλα και όχι πάνω από αυτόν το στόχο πρέπει να αρθρώνεται η πολιτική των συμμαχιών μας, σε μια σχέση αλληλεπίδρασης, όχι υποκατάστασης», σημείωσε και τόνισε ότι πρέπει να γίνει πράξη «η δέσμευσή μας ότι αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο να μην ισχύσουν οι ψηφισμένες περικοπές στις συντάξεις που επέβαλε το ΔΝΤ πέρυσι».

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!