Νέος πολιτικός φορέας στα σκαριά καλεί σε συνέδριο τον Σεπτέμβριο

ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ
Καλεί σε συνέδριο τον Σεπτέμβριο

Με ανοιχτές επιτροπές διαλόγου και συνδιαμόρφωσης των αρχών και των θέσεων προχωράει ο νέος πολιτικός φορέας, μετά τη συνδιάσκεψη ενεργών πολιτών και εκπροσώπων κινήσεων και κοινωνικών κινημάτων από τους χώρους της Οικολογίας, της Αριστεράς, της Αυτοδιοίκησης, της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας κ.ά, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου 2018.
Ο πλούσιος διάλογος και ο έντονος προβληματισμός που αναπτύχθηκε, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κοινωνία και οι πολίτες έχουν κουραστεί και απογοητευθεί από τις πολιτικές που ασκήθηκαν και ασκούνται, σε μια στιγμή που η χώρα χρειάζεται βαθιές ανατροπές και δομικές μεταρρυθμίσεις και όχι απλώς απορρυθμίσεις.
Οι συμμετέχοντες απευθύνουν ευρύ κάλεσμα σε πολίτες και συλλογικότητες, ώστε να διαμορφώσουν από κοινού έναν πολιτικό φορέα με βαθιές ρίζες στην κοινωνία, που θα αλλάξει την πολιτική στη χώρα, στη βάση αξιών, προτάσεων, στρατηγικών. Όπως δηλώνουν στο κάλεσμα, συζητούν δημοκρατικά για έναν φορέα των εναλλακτικών λύσεων, των δικαιωμάτων, της αλληλεγγύης, των ενεργών πολιτών, των κινημάτων, της λιτής ευημερίας, της οικολογικής σκέψης, της αριστερής ανανέωσης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, των δικαιωμάτων των ζώων, της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, της ελευθερίας του λόγου και της πληροφορίας, της κοινωνικής αλλαγής.
Ενόψει του συνεδρίου, σχηματίστηκαν και τρεις ομάδες εργασίας: α) αρχών και θέσεων, β) πολιτικής συγκυρίας και τακτικής και γ) επεξεργασίας οργανωτικών αρχών και καταστατικού, που είναι ανοιχτές σε νέες συμμετοχές.
Και ο νέος φορέας καταλήγει:
«Αποφασίσαμε ν’ αντιδράσουμε με πολιτικό σχέδιο και προτάσεις.
Αποφασίσαμε να συναντηθούμε με πολίτες που μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες.
Ξεκινώντας, μεταφέρουμε το μήνυμα της ανάγκης ίδρυσης του νέου φορέα στις μεγάλες πόλεις όλης της χώρας, τους επόμενους μήνες, για να ξεκινήσουμε όλοι μαζί, από τα κάτω, την πορεία συγκρότησής του.
Το ραντεβού μας θα γίνει τέλος Σεπτεμβρίου, σε ένα πλατύ συνέδριο, στο οποίο, με δημοκρατικές διαδικασίες, θα ιδρύσουμε τον ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ».

Τα κείμενα του νέου φορέα βρίσκονται στο: https://jun23conference.blogspot.com/
Η σελίδα στο facebook είναι: https://www.facebook.com/groups/467114447077859/


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!