Αγρίεψε ο Μητσοτάκης -Συστάσεις σε Μοσκοβισί: Πρόσεχε τις δημόσιες δηλώσεις σου


Την άποψη ότι τον Αύγουστο δεν θα υπάρξει καθαρή έξοδος από το μνημόνιο, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συνάντησή του με τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί στον οποίο έκανε αυστηρές συστάσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης του συνέστησε "να είναι πιο προσεκτικός κατά τις δημόσιες τοποθετήσεις του, σεβόμενος τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες, πόσο μάλλον τις εντελώς αχρείαστες που επιβλήθηκαν στους πολίτες τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και εκείνες που δυστυχώς έχει υπογράψει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για το προσεχές διάστημα".

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πειραιώς, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι τον Αύγουστο δεν θα υπάρξει καμία καθαρή έξοδος καθώς σε καμία άλλη χώρα που αντιμετώπισε μνημονιακά προγράμματα, δεν υπήρχαν μελλοντικές δεσμεύσεις, επιπλέον μέτρα και ενισχυμένη εποπτεία.
«Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει, είναι ότι τον Αύγουστο, ολοκληρώνεται το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, το οποίο επιβλήθηκε στην Ελλάδα ως συνέπεια του καταστροφικού πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου το 2015 και ότι η Ελλάδα έχει δυστυχώς να αντιμετωπίσει και ένα 4ο κεκαλυμμένο μνημόνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτυγχάνει διαρκώς να επιτύχει ακόμη και τους αναπτυξιακούς στόχους που η ίδια θέτει, όπως και να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ιδίως στη Δημόσια  Διοίκηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε έτσι στον ευρωπαίο επίτροπο ο οποίος νωρίτερα δήλωσε πως η μεταμνημονιακή εποπτεία της χώρας δεν είναι τέταρτο μνημόνιο.  «Όχι δεν είναι τέταρτο μνημόνιο. Ατό που λέω δεν είναι προπαγάνδα. Επιμένω πως δεν υπάρχει τέταρτο πρόγραμμα, οι  βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να ξέρουν πως  δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο. Το τέταρτο πρόγραμμα δεν κατάλαβα ότι ήταν θέμα εσωτερικής πολιτικής διαφωνίας αυτή η ορολογία δεν το ήξερα το έμαθα εκ των υστέρων» είπε.

Τζανακόπουλος: «Το γαρ πολύ της θλίψεως...»
Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέδωσε ανακοίνωση: «Μετά τον κ. Χατζηδάκη, ήρθε η σειρά του κ Μητσοτάκη να κάνει παρατήρηση στον Ευρωπαίο Επίτροπο, κ. Μοσκοβισί που μίλησε για τη θετική οικονομική πορεία της χώρας και το τέλος των μνημονίων. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη εκεί στη ΝΔ».
Φωτογραφίες: Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ -EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!