Τρια τα κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου στην Κεντρική Μακεδονία. Δείτε σε ποιες περιοχές



Άλλα δυο κρούσματα καταγράφηκαν στην Κεντρική Μακεδονία και έτσι ο αριθμός των ατόμων που μολύνθηκν απο τον ιό του Δυτικού Νείλου ανέρχεται σε τρία μέσα στον Ιούλιο. (ο ιός μεταδίδεται με τα κουνούπια και σε πολλές περιτπώσεις είναι θανατηφόρος)Το πρώτο κρούσμα είχε ταυτοποιηθεί στις 10 Ιουλίου  στο δήμο Χαλκηδόνας, ήταν μια ηλικιωμένη γυναίκα που σήμερα είναι  καλά στην υγεία της.
Τα άλλα δυο άτομα που μολύνθηκαν είναι μια γυναίκα 46 ετών στον δήο Ωραιοκάστρου και μια άλλη γυναικα 73 ετών στον δήμο Αλεξάνδρειας Ημαθίας.Οι δυο γυναίκες νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας ενώ στις περιοχές όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα διενεργήθηκαν χθες ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω μετάδοση του ιού. Ψεκασμοί θα γίνουν επίσης αύριο και μεθαύριο" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Δημήτρης Χατζηβρέττας.
Ο κ Χατζηβρέττας τόνισε οτι οι σφοδρές βροχοπτώσεις φέτος δημιούργησαν πρόσθετα προβλήματα, καθώς οι συνθήκες ευνοούν τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών.
Εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών για την προστασία απο τα κουνούπια έχει ξεκινήσει ο δήμος Ωραιοκάστρου. Ενημερωτικό υλικό θα μοιραστει τις επόμενες μερες και απο το ΚΕΕΛΠΝΟ.


πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!