Αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στον δήμο Ωραιοκάστρου από τους εκπαιδευτικούς του προγράμματος Erasmus+ GAME που υλοποιείται απο το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου & άλλα σχολεία




Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στον δήμο Ωραιοκάστρου από τους εκπαιδευτικούς του προγράμματος  Erasmus+

Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα Erasmus+ GAME, στο οποίο συμμετείχε το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου μετά από δύο χρόνια και καθηγητές από Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία και Λετονία, παρουσία καθηγητών και του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου πραγματοποίησαν επίσκεψη στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Αστέριο Γαβότση.
Οι καθηγητές φιλοξενήθηκαν στο Ωραιόκαστρο  στο πλαίσιο του προγράμματος GAME "Genius and Mission in Education", το οποίο  χρηματοδοτείται από τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η συγκεκριμένη συνάντηση αφορούσε μόνο τους καθηγητές οι οποίοι συζήτησαν και κατέληξαν στην διαμόρφωση του τελικού προϊόντος που περιλαμβάνει και την έκδοση booklet αλλά και στους τρόπους διάχυσής του τόσο μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου και άλλων σχολείων, όσο και στην τοπική κοινωνία.
Σύμφωνα με τον συντονιστή των προγραμμάτων erasmus+ και  καθηγητή του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, Γιώργο Χατζηγεωργίου, «το  "Genius and Mission in Education" εστιάζει στους τρόπους διδασκαλίας, στη Μη-Τυπική Μάθηση, τη διεθνή συνεργασία για την καινοτομία, την ανταλλαγή καλών πρακτικών διδασκαλίας και την συμπεριληπτική μάθηση. Μεταξύ των βασικών στόχων του είναι η προαγωγή των Ευρωπαϊκών αξιών, η δημιουργία άνετου περιβάλλοντος για μάθηση και η έκφραση της δημιουργικότητας και των συναισθημάτων των μαθητών».
«Είμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι που ένα από τα σχολεία μας συμμετέχει σ΄ένα τέτοιο πρόγραμμα. Είμαστε δίπλα σας σε κάθε ανάλογη δράση, που προάγει την εκπαίδευση και τη γνώση», δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.
Ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Παιδείας, Αθανάσιος Καρύδης, από την πλευρά του επεσήμανε ότι: «πρόκειται για μια πολλή σημαντική δράση γιατί βοηθάει τα παιδιά να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το σχολείο, ενώ με τη συμμετοχή τους σε παρόμοια προγράμματα γνωρίζουν από κοντά την κουλτούρα μαθητών και από άλλες χώρες».
Η συνάντηση που έγινε στο Ωραιόκαστρο ήταν η τελευταία του προγράμματος, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016 και ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018.
Οι καθηγητές λίγο πριν την αποχώρησή τους χάρισαν στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου αναμνηστικά δώρα από τις χώρες τους.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!