Πρώτη φορά: Η διαδικτυακή έκδοση του Guardian ξεπέρασε σε έσοδα την εφημερίδα


Τα έσοδα της διαδικτυακής έκδοσης του Guardian ξεπέρασαν, για πρώτη φορά, εκείνα των πωλήσεων της έντυπης έκδοσης.

Αυτό συνέβη χάρη στις εθελοντικές συνεισφορές των αναγνωστών της διαδικτυακής έκδοσης, ανακοίνωσε η εταιρεία Guardian Media Group.
Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της διαδικτυακής έκδοσης του Guardian έφτασε τα 108,6 εκατ. λίρες (122 εκατ. ευρώ) έναντι 107,5 εκατ. λιρών (120,8 εκατ. ευρώ) για την έντυπη έκδοση την περίοδο 2017-2018 που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο.
Τα έσοδα της ιστοσελίδας- από διαφημίσεις και συνεισφορές αναγνωστών- αυξήθηκαν κατά 15% σε ένα χρόνο, ενώ αντίστροφη πορεία ακολούθησαν του εντύπου, καθώς μειώθηκαν κατά 10%.
Κατά μέσο όρο, η ιστοσελίδα είχε κατά μέσο όρο 155 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες μηνιαίως, έναντι 140 εκατομμυρίων πέρυσι.
Ο Ντέιβιντ Πέμσελ, γενικός διευθυντής της GMG, εκτίμησε ότι βασιζόμενη στη γενναιοδωρία των αναγνωστών της στο διαδίκτυο η Guardian δημιούργησε «μια τρίτη οδό ώστε να πληρώνεται η ποιοτική δημοσιογραφία».
Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!