H πρώτη φωτοβολταϊκή ξαπλώστρα είναι γεγονός -Φορτίζει το κινητό, φτιάχνει παγάκια [εικόνα]


Μία καινοτόμα και άκρως καλοκαιρινή πατέντα για όσους σκοπεύουν να απολαύσουν στο έπακρον τις ελληνικές παραλίες, δημιούργησε η εταιρεία Organic Electronic Technologies (ΟΕΤ), που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία δημιούργησε την πρώτη φωτοβολταϊκή ξαπλώστρα, η οποία θα βολέψει όλους όσους κάθονται με τις ώρες στην παραλία.
Η έξυπνη ξαπλώστρα, λοιπόν, λόγω του φωτοβολταϊκού για οροφή του μπορεί και φορτίζει ηλεκτρονικές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα, λάπτοπ, τάμπλετ, ηχεία κ.ά., την στιγμή που εσύ ξαπλώνεις πάνω της και απολαμβάνεις το κύμα και τον ήλιο.
Η ίδια ξαπλώστρα μάλιστα φτιάχνει και παγάκια, εφόσον εσύ διαθέτεις την σχετική συσκευή.
Φορτίζει το κινητό σου και σου φτιάχνει παγάκια!
Οσο για την δομή της, στο πίσω μέρος της ξαπλώστρας, υπάρχουν τρία πάνελ εύκαμπτων οργανικών φωτοβολταϊκών τα οποία τροφοδοτούν ένα μικρό ηλεκτρικό κύκλωμα που αποθηκεύει την παραγόμενη ενέργεια.
Ετσι το μόνο που απομένει, είναι ο χρήστης της ξαπλώστρας να αξιοποιήσει την ενέργεια αυτή, συνδέοντας τις συσκευές  του με τη θύρα usb της ξαπλώστρας.
Η παρουσίαση του νέου αυτού προϊόντος πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του 15ου Διεθνού Συνεδρίου Νανοτεχνολογίας, σε beach bar στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης.
Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος φτιάχνει μία τόσο ευφυέστατη καλοκαιρινή πατέντα, καθώς παλαιότερα ένας Θεσσαλονικιός είχε φτιάξει ομπρέλα θαλάσσης με φωτοβολταϊκά, ενώ το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ είχε δημιουργήσει το πρώτο ψυγείο παγωτών που λειτουργεί με οργανικά φωτοβολταϊκά.
Πηγή- Φωτό:greenagenda.gr

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!