Μικρή Θεατρική Σκηνή στη Μονή Λαζαριστών, 3 - 6/9


ΜΙΚΡΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
«Με δύναμη από την Κηφισιά»
των Δημήτρη Κεχαΐδη – Ελένης Χαβιαρά από την Εταιρεία Θεάτρου «Σπίτι Της»
3 & 4 Σεπτεμβρίου 2018, 21.00

Στην Αθήνα του σήμερα. Ένα σκηνικό από βαλίτσες. Τρεις γυναίκες που ετοιμάζονται να φύγουν για την Ταΐλάνδη και μία κόρη που δε βλέπει την ώρα να έχει το σπίτι δικό της. Όμως το ταξίδι της ελευθερίας, της δύναμης για μια νέα ζωή συνεχώς αναβάλλεται. Οι βαλίτσες γεμίζουν αλλά το ταξίδι γίνεται ολοένα και πιο μακρινό. Τελικά όσο το σκηνικό αποσυντίθεται τόσο φαίνεται πως και οι ίδιες δεν θέλουν να αφήσουν τις ζωές τους που δεν είναι τίποτε άλλο από τους άντρες που τις καθόρισαν.
Η Εταιρεία θεάτρου «Σπίτι Της» παρουσιάζει τη νέα της δουλειά, το εμβληματικό έργο «Με δύναμη από την Κηφισιά» των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά γραμμένο το 1994. Μια νέα ομάδα ηθοποιών προσεγγίζει αυτό το σπουδαίο έργο με τόλμη κι ευστροφία καταθέτοντας μία νέα ματιά σε ένα κλασικό πια έργο της νεοελληνικής δραματουργίας. 
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Εμμανουέλλα Κοντογιώργου
Επιμέλεια σκηνικού: Χρύσα Παπαδοπούλου
Ενδυματολογία: Η ομάδα
Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνα Αλεξανδράτου (Ηλέκτρα), Αφροδίτη Φλώρου (Αλέκα), Κασσάνδρα Τζάρτζαλου (Φωτεινή), Βερόνικα Μπακόλα (Μάρω)
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 7€ (γενική είσοδος)




ΜΙΚΡΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
«Τα καφενεία του Παπαδιαμάντη»
5 διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από το Θέατρο Γιάφκα
5 Σεπτεμβρίου 2018, 21.00

Πέντε διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (Απόλαυσις στη  γειτονιά, Το ψοφίμι, Η γραία κ’ η θύελλα, Το θαλάσσωμα, Ο Αμερικάνος) σε μια θεατρική παράσταση. Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: ο μποέμ, ο παιγνιώδης, ο καφενόβιος, αυτός που έλεγε «από μικρός εδοκίμαζα να συντάξω κωμωδίας».
Ένας Παπαδιαμάντης όχι μόνο της εκκλησίας, της νοσταλγίας, της συγγραφής και της μετάφρασης, αλλά και του καφενείου, της ευωχίας και της μουσικής. Παρατηρώντας και περιγράφοντας τους νεοέλληνες με τη γνωστή λυρική γλώσσα του, ιχνογραφεί κοινωνικά και πολιτικά σχόλια - γελοιογραφίες. Ένα ελαφρύ πάτημα στη σκληρή καθημερινότητα, μια ειρωνεία που δεν δικάζει αλλά συμπαθεί.
Ένας Παπαδιαμάντης που μας κλείνει το μάτι και μας λέει «Ετσι είμαστε. γι’ αυτό είμαστε έτσι!»
Σκηνοθεσία - θεατρική διασκευή: Μαρία Βλάχου
Μουσικές επιλογές: Δώρα Βελισσάρη
Φωτισμοί: Αλέκα Βελισσάρη
Παίζουν: Δώρα Βελισσάρη, Μαρία Βλάχου, Γιάννης Δίκος, Άλκηστη Κεπαπτσόγλου, Κώστας Κυρίτσης, Λίζα Μαμακούκα, Θανάσης Παντελής, Θόδωρος Σαμαράς, Μάρνη Χατζηεμμανουήλ, Ζάχος Χιονίδης
Αφηγητής: Γιάννης Ταξιάρχου
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 7€ (γενική είσοδος)




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!