4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Taekwon - Do ITF στο Μινσκ της Λευκορωσίας



ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΙ ΡΕΚΟΡ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ!

Η ελληνική εθνική ομάδα  Τaekwondo - ITF έγραψε ιστορία με την κατάκτηση της 4ης θέσης στη γενική βαθμολογία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Εφήβων- Νεανίδων και Βετεράνων αθλητών, το οποίο ολοκληρώθηκε στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Τα 5 χρυσά, τα 10 αργυρά και τα 22 χάλκινα μετάλλια, αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία του αθλήματος και σηματοδοτούν την αρχή μίας εξαιρετικά πετυχημένης φουρνιάς αθλητών, η οποία αφήνει και μία μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον.
Στην αυγή της τελευταίας ημέρας των αγώνων, η Ελένη - Άννα Τσινίδου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία νεανίδων εως 45 κιλά. Η Κωνσταντίνα Τάγκου και η εθνική ομάδα νεανίδων στις μάχες στην κατηγορία 16-17 ετών κατέκτησαν τα αργυρά μετάλλια. Οι Παρασκευή Ρεπανά Λευκοθέα Μαραζάκη, Ιωάννα Νισσοπούλου καθώς και ομάδα νέων στις μάχες στην κατηγορία 16-17 ετών έπειτα από καταπληκτικές εμφανίσεις κατέκτησαν τα χάλκινα μετάλλια. Ο αρχιπροπονητής της Εθνικής ομάδος Νίκος Λεούσης εξ ονόματος όλων των προπονητών ευχαρίστησε τους αθλητές για την εξαιρετική εμφάνιση τους που παγίωσαν την Ελλάδα στην κορυφαία τετράδα του κόσμου. Ο πρόεδρος της ΑΟΤΕ, Τάσος Βαλασιάδης, συγκινημένος από την τεράστια επιτυχία δήλωσε: «Τα ρεκόρ είναι για να καταρρίπτονται. Θέλω να πιστεύω ότι με συνολική ομαδική προσπάθεια θα έρθουν καλύτερες ημέρες για το άθλημα». Ο γενικός γραμματέας της ΑΟΤΕ, Πάνος Φίτζιος συνεχάρη όλους τους αθλητές και αθλήτριες, τους προπονητές και όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία αυτή και τόνισε ότι: «πλέον όλοι θα σκέφτονται πως όταν παίζουμε  με Έλληνες πρέπει να υπερβάλουμε εαυτόν». Η αποστολή της εθνικής ομάδας, επέστρεψε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη και γνώρισε αποθεωτική υποδοχή από τους φίλους του αθλήματος.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!