Φωτιά ξέσπασε χθες στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ -Μεταφέρει 875 επιβάτες [εικόνες]


Φωτιά ξέσπασε στο πλοίο "Ελ. Βενιζέλος" της ΑΝΕΚ που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Κρήτη και μεταφέρει 875 επιβάτες και 141 άτομα πλήρωμα. Το πλοίο επιστρέφει στον Πειραιά.

Η φωτιά κατά τις πρώτες πληροφορίες ξέσπασε στο μηχανοστάσιο ή στο γκαράζ.
Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά  στις 22.00 το βράδυ της Τρίτης, 28.08.2018 με τελικό προορισμό το λιμάνι της Σούδας, στα Χανιά. Ενώ έπλεε  μεταξύ Υδρας και νήσου Αγίου Γεωργίου, ξέσπασε η πυρκαγιά.
Οκτώ σκάφη του Λιμενικού, δύο πυροσβεστικά πλοιάρια και το Blue Horizon έσπευσαν προς βοήθεια. Το πλοίο επιστρέφει στον Πειραιά.
Οι μαρτυρίες επιβατών συγκλονίζουν: "Ταξίδι για Κρήτη με την ΑΝΕΚ πλοίο ελ.Βενιζέλος.Πήρε φωτιά στο τέταρτο γκαράζ νταλίκα απο ότι μας είπαν χωρίς να είναι σίγουρο, είμαστε στο κατάστρωμα όλοι μυρίζει καμένο και βγάζει καπνούς απο τους αεραγωγούς. 8 πλοία κοντά μας για βοήθεια" έγραψε ένας εξ αυτών.
Στα social media κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες με τους επιβάτες ανήσυχους στο κατάστρωμα και στο βάθος τα πλοία που έσπευσαν για βοήθεια.

Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση από το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, η φωτιά πιθανόν εκδηλώθηκε σε φορτηγό, αλλά κατά δήλωση του πλοιάρχου λειτούργησαν τα συστήματα ασφαλείας του πλοίου και κατασβέστηκε.

Επιβάτες από το πλοίο με τους οποίους επικοινώνησαν τα haniotikanea.gr ανέφεραν στις 2 περίπου μετά τα μεσάνυχτα ότι επικρατεί ηρεμία, η φωτιά έχει σβήσει και όλοι βρίσκονται στο κατάστρωμα φορώντας σωσίβια.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!