Ο Ρέγκλινγκ ως γνήσιο σταγονίδιο του Σόιμπλε συνεχίζει τη παραμύθα της Κατερίνας Πάντα

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Ο Ρέγκλινγκ ως γνήσιο σταγονίδιο του Σόιμπλε συνεχίζει τη παραμύθα
Βγαίνουμε από τα μνημόνια κι ακόμα δε λένε ν αποφασίσουν πόσο μας κόστισε το εξάμηνο Βαρουφάκη. 60 δις έως 300…. να τ’ αφήσω? Πείτε βρε στο κόσμο καμιά αλήθεια…
Ο Βαρουφάκης ήταν ο πολιορκητικός κριός για να λήξει ανεκτέλεστο ένα καταστροφικό Β μνημόνιο που απαιτούσε δια των ετήσιων στόχων του, 25 δις επιπλέον μέτρα εν καιρώ ύφεσης για τη τετραετία 2015-2018 με σημερινούς όρους ΑΕΠ.
Εν ολίγοις ο Ρέγκλινγκ ως γνήσιο σταγονίδιο του Σόιμπλε συνεχίζει τη παραμύθα,
όχι γιατί χάθηκαν τα κατά φαντασίαν ποσά που αναφέρει από μια δήθεν ανάπτυξη ίδια με τις φωτιές των κρεματορίων που μας προόριζαν, αλλά γιατί υποχρεώθηκαν να συμφωνήσουν σε ένα ελαφρύτερο μνημόνιο και σε μια αναδιάρθρωση χρέους.
Τους όρους του Β μνημονίου είχε υπ όψιν ο Σαμαράς όταν μιλούσε για παρένθεση, γιατί αυτοί ήταν που έριξαν και τον ίδιο. Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η… παρένθεση θα τους άλλαζε. Ο Βαρουφάκης απλά έκανε τη δουλειά για την οποία προοριζόταν επιτυχώς. Μετά δεν χρειαζόταν. Σκληρό, αλλά αληθές.
Η κυβέρνηση αυτή ουδέποτε πήρε εντολή εξόδου από το ευρώ. Αυτό ήταν θέμα τουλάχιστον μιας υπερκομματικής συμφωνίας, που δεν την είχε. Απεναντίας ζητούσαν συμφωνία με κάθε κόστος, έτοιμοι να τη κρεμάσουν στα κάγκελα. Το πήγε μέχρι εκεί που ήταν δυνατό χωρίς έξοδο. 
Λυπάμαι που κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, λυπάμαι που άλλοι το ρίχνουν στον φτηνό λαϊκισμό υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας και λυπάμαι ακόμη περισσότερο που χρειάστηκε να θυσιαστεί ο Βαρουφάκης, αλλά προείχε η χώρα.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!