Ερντογάν: Δεχόμαστε πισώπλατες μαχαιριές, η οικονομία μας είναι υπό «πολιορκία», αλλά θα επιβιώσει


Νέα φραστική επίθεση κατά του Ντόναλτ Τραμπ και των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν .

Σε μια σαφή αναφορά στην Ουάσιγκτον ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στους πρέσβεις που βρίσκονται στην Άγκυρα είπε ότι «οι νταήδες του παγκόσμιου συστήματος δεν μπορούν ξεδιάντροπα να καταπατήσουν τα κέρδη μας, που πληρώσαμε με αίμα».
Τόνισε πώς ο Τραμπ μπορεί να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά δεν μπορεί απλώς να επιβάλει «ταρίφες» στην Τουρκία και κατηγόρησε την Ουάσιγκτον για «πισώπλατες μαχαιριές και πυροβολισμούς στο πόδι μέσω κυρώσεων» υποστηρίζοντας ότι οι πρόσφατες εμπορικές ενέργειες του Τραμπ κατά της Άγκυρας αντιτίθενται στις αρχές του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).
Ο Ερντογάν εκτίμησε ότι η Τουρκία τελεί υπό οικονομική «πολιορκία», που δεν έχει καμία σχέση με τους δείκτες της οικονομίας της χώρας του, ότι οι επίθεσεις θα συνεχιστούν κι ότι η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη για διαφορετικές μορφές αυτών των επιθέσεων: «Τα γεγονότα που βιώνουμε σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με τις κρίσεις του 1994, του 2001 ή το 2007. Αντιμετωπίζουμε μια πολύ διαφορετική κατάσταση», επεσήμανε.
Επέμεινε δε ότι η Τουρκία θα επιβιώσει της «επίθεσης», ότι η οικονομία της παραμένει ισχυρή κι ότι η λίρα θα σταθεροποιηθεί σύντομα «στο πιο λογικό επίπεδο».
Ενώ χαρακτήρισε «προδοσία» τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για την κατάσταση της τουρκικής οικονομίας.
«Όσοι ασκούν "οικονομική τρομοκρατία" εναντίον της Τουρκίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα διωχθούν και θα καταδικαστούν και θα πληρώσουν το τίμημα για την «προδοσία του έθνους», σημείωσε.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!